Dolar

32,3670

Euro

34,9723

Altın

2.325,54

Bist

9.148,94

Filistinli Selame dehşet anlarını anlattı

İsrail'in geçen yıl Gazze'ye düzenlediği saldırılarda yıkılan evinin enkazından kurtarılma görüntüsüyle dünya basınında büyük ilgi uyandıran Filistinli Selame, o 'dehşet anlarını' anlattı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-16 09:25:11

Filistinli Selame dehşet anlarını anlattı

İsrail'in geçen yıl Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yıkılan evinin enkazından kurtarılma görüntüsüyle dünya basınında büyük ilgi uyandıran Filistinli Ahmed Selame (28), savaşın üzerinden bir yıl geçmesine rağmen o dehşet anlarını hala unutamadığını belirtti.

 AA'nın fotoğrafıyla dünya basınında tanınan Filistinli Selame, evinin yıkıldığı saldırıda yaralanmasına rağmen bilincini kaybetmediğini ve o anları iyi hatırladığını söyledi.

Selame, saldırı anı ve sonrasıyla ilgili şunları söyledi:

"Her şey aniden oldu. Kuvvetli bir ışığın görülmesinin ardından evin bir anda üzerimize yıkıldığını çok iyi hatırlıyorum. Üzerime düşen beton yığınları nedeniyle nefes almakta zorlanıyordum. Olayda ağır yaralanan kardeşim Musab'ın ayağımı tuttuğu sırada titrediğini ve yaşamını yitirdiğini anladım. Çok acı bir andı. Enkazların altında yaklaşık 15 dakika geçirdikten sonra kurtarmaya gelenlerin seslerini duymaya başladım. Bunun üzerine var gücümle bağırarak sesimi duyurmayı başardım ve beni çıkardılar. Beni çıkarır çıkarmaz ağzıma maske yerleştirdiler, ama ben kardeşimi çıkarmalarını istedim."

Saldırıda annesi ve 2 kardeşini kaybettiğini, babası ve 3 kardeşinin yaralandığını dile getiren Selame, kız kardeşinin Türkiye'de tedavi olduğunu, babası ve diğer kardeşlerinin ise Gazze'deki hastanelerde tedavi gördüklerini söyledi.

"Türkiye'de doktora yapmayı düşünüyorum"

Gazze İslam Üniversitesi'nde "Mikrobiyoloji" alanında yüksek lisans eğitimini sürdüren Selame, İsrailsaldırısında yüksek lisans tezinin içinde bulunduğu bilgisayarın yanı sıra diğer bilimsel çalışmalarını kaybettiğini ifade etti.

Tüm yaşadıklarına rağmen okumak ve bilime hizmet etmek istediğini vurgulayan Selame, şunları kaydetti:

"Eğitimimde iyi ilerleme katetmiştim, ancak evimizin saldırıya uğramasıyla her şeyimi kaybettim. Şimdi yeniden derslerime odaklanmış durumdayım ve yüksek lisans diplomamı aldıktan sonda Türkiye'de doktora yapmayı düşünüyorum. Dünyanın bana sunduklarından daha güzelini sunmak istiyorum dünyaya. Bana gelen 3 füzeyle sevdiklerimi kaybettim ama ben, bilimsel hizmet sunmaya çalışacağım."

İsrail'in geçen yıl 7 Temmuz'da Gazze'ye başlattığı ve 51 gün devam eden saldırılarında çoğu kadın ve çocuk 2 bin 157 kişi hayatını kaybetmiş, 11 binden fazla kişi yaralanmıştı. Saldırılarda ayrıca 17 bin 200 ev, 73 cami ve 24 okul tamamen yıkılmış, binlerce bina hasar görmüştü. 

BM istatistiklerine göre, yaklaşık 500 bin kişi okullara sığınmak zorunda kaldı.

İsrail tarafında ise 66 asker, 4 sivil ve bir yabancı uyruklu işçi olmak üzere 71 kişinin yaşamını yitirdiği açıklanmıştı.

Haber Ara