Dolar

32,5589

Euro

34,9021

Altın

2.433,13

Bist

9.645,02

Filistinli gruplardan İsrail'e yangın tepkisi

Filistinli gruplar, İsrail'in yangınları Filistinlilere karşı provokasyon amaçlı kullandığını belirtti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-29 13:32:12

Filistinli gruplardan İsrail'e yangın tepkisi

Filistin gruplar, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve hükümetinin ülkede çıkan yangınları Filistinlilere karşı provokasyon amaçlı kullandığını ifade etti.

''YANGINLAR BAHANE EDEREK...''

Hamas, Fetih, İslami Cihad hareketi ve Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), Filistin Demokratik Halk Kurtuluş Cephesi (FDHKC) gibi gruplardan oluşan Ulusal ve İslami Güçler Topluluğundan yapılan yazılı açıklamada, "Netanyahu ve hükümetinin yangınları bahane ederek Filistinlilere karşı ırkçı provokasyon politikası yürütmesi" kınandı.

''FİLİSTİN HALKINI KORKUTMUYOR''

Netanyahu ve hükümetinin yangınları Filistinlilere karşı provokasyon amaçlı kullandığı belirtilen açıklamada, "Halkımıza karşı ırkçı provokasyon politikasını reddediyoruz. Bu suçlamalar, Filistin halkını korkutmuyor bilakis hakkını savunmaya ve işgalcilere karşı mücadeleye teşvik ediyor." ifadelerine yer verildi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, yangınların kundaklama olma ihtimalinin yüksek olduğunu belirtmişti. İsrail polisi de kundaklama şüphesiyle 30 Filistinlinin gözaltına alındığını, bunlardan 8'inin serbest bırakıldığını açıklamıştı.

Haber Ara