Dolar

32,3780

Euro

35,0096

Altın

2.325,47

Bist

9.097,45

Filistinli genç kız öldü

El-Halil'de , bıçaklı saldırı teşebbüsünde bulunduğu gerekçesiyle İsrail askerlerince vurulan Filistinli genç kızın yaşamını yitirdiği bildirildi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-25 19:36:36

Filistinli genç kız öldü

Batı Şeria'nın El-Halil kentinde İsrail askerlerinin, "bıçaklı saldırı teşebbüsünde olduğu" gerekçesiyle Filistinli bir genç kızı öldürdüğü bildirildi. 

Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, El-Halil kentindeki İbrahim camisi yakınlarında Filistinli bir genç kız, İsrail askerleri tarafından vuruldu. 

İsrail radyosunda yer alanda haberde ise "El-Halil kentindeki kontrol noktası yakınlarında İsrail askerlerine bıçakla saldırı düzenlemeye teşebbüs eden Filistinli bir genç kızın vurularak öldürüldüğü" ifade edildi. Haberde, İsrail askerlerinin, bıçakla yaklaştığı görülen Filistinli genç kıza, kimliğini göstermesini istedikten sonra ateş açtığı kaydedildi. 

Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, ekim ayının başından bu yana meydana gelen olaylarda 13'ü çocuk, biri hamile ve biri de İsrail hapishanesinde tutuklu bulunan 57 Filistinli yaşamını yitirdi, 2 bin 95 kişi gerçek ve plastik mermi, darp, kundaklama sonucu yaralandı, 5 binden fazla Filistinli de müdahaleler sırasında kullanılan gözyaşartıcı gazdan etkilendi.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara