Dolar

32,3495

Euro

35,1149

Altın

2.309,28

Bist

9.079,97

Filistinli esnaf Yahudilerin saldırısına uğradı

Kudüs'te 3 Yahudi yerleşimcinin bir Filistinli esnafı darbettiği bildirildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-09 15:56:01

Filistinli esnaf Yahudilerin saldırısına uğradı

AA'nın haberine göre, İsrail Polis Sözcüsü Luba Samri yaptığı yazılı açıklamada, "3 Yahudi yerleşimci gençten birinin dün akşam saatlerinde Bar İlan Mahallesinde bir meşrubat dükkanına girdiği ve konuştuktan sonra satıcının Arap olduğunu fark ettiği, daha sonra diğer iki arkadaşının da dükkana girip, satıcıya saldırdığını" belirtti.

"Gençlerin, satıcıyı darbedip, burnunu kırdıklarını ve bıçakla yaraladıklarını" aktaran Samri, "Söz konusu kişinin hastaneye kaldırıldığını, Kudüs polisinin başlattığı soruşturma çerçevesinde de 15 yaşındaki bir zanlının gözaltına alındığını" kaydetti. Samri, yaralanan Filistinlinin kimlik bilgilerini ise açıklamadı.

Yahudi yerleşimciler Filistinlileri zaman zaman taciz ediyor

Filistin'in Kudüs kenti 1967'den bu yana tümüyle İsrail işgali altında bulunuyor.

Dünyanın farklı ülkelerinden getirilerek İsrail yönetiminin işgal politikası çerçevesinde Batı Şeria ve Doğu Kudüs'e yerleştirilen Yahudi yerleşimcilerinin silah taşımaları ve Filistinli sivilleri zaman zaman sözlü ya da fiziksel olarak taciz etmeleri, yerel halk ile yerleşimciler arasında sürtüşmelere neden oluyor.

İsrail, Batı Şeria'yı Yahuda ve Samarya şeklinde adlandırarak kendi toprağı olarak görüyor. İsrail İstatistik Bürosu'nun verilerine göre Batı Şeria'da 400 bin, Doğu Kudüs'te ise 200 bin Yahudi yerleşimci bulunuyor. Filistin tarafı ise bu sayının açıklananın çok daha üzerinde olduğunu belirtiyor.

Haber Ara