Dolar

32,5984

Euro

34,7848

Altın

2.493,99

Bist

9.524,59

Filistinli çocuklardan 'abluka' eylemi

Gazzeli çocuklar, liman inşasına izin verilmesi ve bölgeye uygulanan ambargonun kaldırılması için İsrail'e baskı yapılması talebiyle gösteri yaptı.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-28 15:05:49

Filistinli çocuklardan 'abluka' eylemi

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Gazzeli çocuklar, liman inşasına izin verilmesini ve uygulanan ablukanın kaldırılması için uluslararası toplumdan İsrail'e baskı yapmasını istedi.

Hamas'ın organize ettiği eyleme katılan 10 - 15 yaşlarındaki Filistinli çocuklar, "Liman hakkımızdır", "Dünyadaki bütün halklar gibi bizim de liman hakkımız var", "Ey dünya yaşadığımız sıkıntıları görmüyor musun?", "Anneler burada tedavi edilemediği için ölüyor" ve "Sınır kapısını açın. Çimento ve ilaç istiyoruz" yazılı dövizler ile Filistin bayrakları taşıdı.

Eylemde bir konuşma yapan çocuklardan Melek es-Suveyriki, uluslararası topluma "Gazze'ye karşı sorumluluk taşıma, liman inşası için çaba sarfetme ve ablukanın kaldırılması için harekete geçme" çağrısında bulundu.

Suveyriki, yola çıkan "3. Özgürlük Filosu"nun, ablukanın sona ermesi için bir başlangıç olmasını temenni ettiklerini de dile getirdi.

İsrail'in Gazze'ye yönelik ablukasını delmeyi hedefleyen 3. Özgürlük Filosu'nun başını çeken balıkçı teknesi "Marianne", İsveç'in Göteborg şehrinden 11 Mayıs'ta demir almıştı.

Haber Ara