Dolar

32,5469

Euro

34,9030

Altın

2.427,50

Bist

9.710,30

Filistin yönetimi esir takasıyla serbest bırakılan Gazzelilerin maaşını kesti

Gazze'deki 'Esirler Enformasyon Ofisi', Batı Şeria'daki Filistin yönetiminin, Hamas ile İsrail arasında 2011 yılında varılan esir takası anlaşmasıyla serbest bırakılan Filistinlilerin maaşını kestiğini bildirdi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-06 18:50:09

Filistin yönetimi esir takasıyla serbest bırakılan Gazzelilerin maaşını kesti

Esirler Enformasyon Ofisi Müdürü Şedid, "(Batı Şeria'daki) Filistin yönetiminin, Hamas ile İsrail arasında 2011 yılında varılan esir takası anlaşmasıyla serbest bırakılan Filistinli tutukluların maaşlarını herhangi bir gerekçe göstermeden ve önceden bilgi vermeden kesme kararıyla karşılaştık" dedi.

Esirler Enformasyon Ofisi Müdürü Abdurrahman Şedid, Gazze'deki yasama meclisi önünde düzenlediği basın toplantısında, "(Batı Şeria'daki) Filistin yönetiminin, Hamas ile İsrail arasında 2011 yılında varılan esir takası anlaşmasıyla serbest bırakılan Filistinli tutukluların maaşlarını herhangi bir gerekçe göstermeden ve önceden bilgi vermeden kesme kararıyla karşılaştık." dedi.

Maaşların kesilmesi kararının gerekçesini öğrenmek için Ramallah hükümetine bağlı ilgili bakanlıklarla iletişim kurmaya çalıştıklarını kaydeden Şedid, resmi kurumlardan kendilerine, kararla ilgili bilgilerinin olmadığı cevabının geldiğini aktardı.

Kararı şiddetle kınayan Şedid, Filistinli eski tutukluların maaşlarının, verilmesi gereken bir hak olduğunu, ona dokunulmasını reddettiklerini ve mümkün olan her türlü yöntemi kullanarak onu savunacaklarını vurguladı.

Hamas ile İsrail arasında varılan esir takasıyla serbest bırakılan Filistinliler, bugün yaptıkları açıklamada, mayıs ayı maaşlarının Filistin hükümeti tarafından kesildiğini duyurmuştu.

Batı Şeria'daki Filistin yönetiminden konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

İsrail hapishanelerinden serbest bırakılan binlerce eski Flistinli tutuklu, Batı Şeria'daki Filistin yönetiminden her ay düzenli maaş alıyor.

Hamas ile İsrail arasında 2011'de varılan esir takası anlaşmasıyla İsrail askeri Gilad Şalit'e karşılık bin 27 Filistinli tutuklu serbest bırakılmıştı.

Haber Ara