Dolar

32,5659

Euro

34,6925

Altın

2.505,44

Bist

9.524,59

Filistin yerel seçimleri Gazze'de yapılmayacak

Filistin Yüksek Mahkemesi Heyeti Başkanı Hatu, 'Mahkeme, Bakanlar Kurulunun yerel seçimin Gazze Şeridi hariç, ülke genelinde yapılması kararının uygulanmasını kabul etti.' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-03 16:31:42

Filistin yerel seçimleri Gazze'de yapılmayacak

Filistin Yüksek Mahkemesinin Gazze Şeridi'nde yerel seçim yapılmaması yönünde karar verdiği belirtildi.

Mahkeme Heyeti Başkanı Hişam el-Hatu tarafından okunan kararda, "Mahkeme, Bakanlar Kurulunun yerel seçimin Gazze Şeridi hariç, ülke genelinde yapılması kararının uygulanmasını kabul etti." denildi.

Gazze Şeridi'ndeki hakimlerin yasa dışı şekilde atanması ve bunların seçime katılacak listeler konusunda karar verme yetkisine sahip olmaması nedeniyle bu bölgede yerel seçime gidilmesinin imkansız olduğu kaydedildi.

Söz konusu sebeplerle Gazze'nin yerel seçim kapsamı dışında bırakıldığı ifade edildi.

Hamas Sözcüsü Hazım Kasım da AA muhabirine yaptığı açıklamada, Filistin Yüksek Mahkemesinin söz konusu kararını "siyasi ve abes bir karar" olarak nitelendirdi.

Söz konusu kararın, yasal dayanaktan yoksun ve siyasi faktörlere dayalı olduğunu savunan Kasım, bunun Filistinli gruplar arasındaki bölünmeyi daha da arttıracağını söyledi.

Kasım, Batı Şeria'daki Filistin hükümeti ve Fetih hareketini, mahkemeye, böyle bir adım atması için baskı yapmakla suçlayarak, "Bu siyasi ve abes kararla mücadele için tüm Filistinli gruplar ve ulusal güçlerle birlikte görüş birliğine vararak bazı kararlar alacağız." dedi.

Mahkeme daha önce verdiği kararda, Batı Şeria ve Gazze'de 8 Ekim'de yapılması planlanan yerel seçimin açılan 2 dava nedeniyle durdurulduğunu bildirmişti.

Haber Ara