Dolar

32,5473

Euro

34,7737

Altın

2.490,67

Bist

9.524,59

Filistin roket direnişinin hedefine giren en belirgin İsrail tesisleri ve şehirleri

‘alkhaleejonline’ haber sitesinde, “Roket direnişinin hedefine giren en belirgin İsrail tesisleri” başlıklı haber analizinde, İsrail’in nükleer reaktör ve petrol rafinerilerinin bulunduğu en önemli stratejik tesislerinin ve büyük şehirlerinin Gazze’deki direniş roketlerinin hedefinde olduğu dikkat çekildi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-05 09:46:13

Filistin roket direnişinin hedefine giren en belirgin İsrail tesisleri ve şehirleri

buyuk2_5

 haritayeni

‘alkhaleejonline' haber sitesinde, “Roket direnişinin hedefine giren en belirgin israil tesisleri” başlıklı haber analizinde, İsrail'in nükleer reaktör ve petrol rafinerilerinin bulunduği en önemli stratejik tesislerinin ve büyük şehirlerinin Gazze'deki direniş roketlerinin hedefinde olduğu dikkat çekildi.

Haber'in Türkçe çevirişi şöyle:

İsrail işgal devleti, ülkenin en kuzeyindeki Hayfa'daki petrol rafinerisinin, Gazze Şeridi'nin güneyindeki ve Mısır sınırına komşu olan Rafah'tan çıkan bir füze için kolay bir hedef olacağını düşünmedi.

Gazze Şeridi'ndeki Filistin direnişinciler, yıllar süren geliştirme ve denemelerden sonra, İsrail'i ciddi zararlar verebilecek patlayıcı kafalara sahip farklı tiplerde kısa menzilli roketlere sahip oldular.
İşgal altındaki bütün Filistin alanlarını kapsayan ve yüksek patlayıcı kabiliyetine sahip direniş roketleri, İsrail'in askeri tesisleri ve İsrail yerleşim birimlerinin ateş altında olması anlamına geliyor.

DİMONA NÜKLER REAKTÖRÜ
DİRENİŞ ROKETLERİN HEDEFİNDE

Dimona nükleer reaktörü, Filistinli direniş roketlerinin ulaşabileceği en tehlikeli stratejik hedef, Gazze Şeridi'ne yaklaşık 70 kilometre uzaklıkta ve İsrail'deki en önemli tesislerden biri.

Stratejik Dimona reaktöründen uzak olmayan bir yerde, İsrailli firmaların fosfat ve uranyum cevherinin çıkarılması üzerine çalışan merkez büroları var ve direnişe maruz kalan füzeler söz konusu olduğunda işgalci devlet için büyük bir felakete neden olabilir.

İsrail F-16 savaş uçaklarının, çeşitli alanlarda hedeflerini bombalamak için kullandıkları Navatim Askeri Hava Üssü, işgal ordusunun en hassas askeri bölgesi.

İşgal altındaki bölgelerin merkezinde bulunan Ben-Gurion Uluslararası Havaalanı, İsrail'in, direniş roketlerinin gelmesinden korktuğu en önemli stratejik kurulumlardan biri.

buyuk1_3
DİRENİŞ ROKETLERİ PETROL
RAFİNERİLERİNİ TEHDİT EDİYOR

Filistinli direniş roketleri, işgal altındaki tüm bölgeleri kapladığından, sızan petrokimyasalları işleyen ve depolayan birçok tesisi barındıran Hayfa Petrokimya Kompleksi'ni tehdit ediyor.

Bu İsrail tesisi, bir metanol ve petrokimya, amonyak ve etilen depolama tankları boru hattının yanı sıra azot, içme suyu, basınçlı hava, yangın söndürme sistemleri ve ağırlık köprüsü temini için çeşitli yardımcı tesisler içeriyor.

Filistin direnişinin roketleri, Gazze Şeridi'nden yoğun olarak başlayan ve işgal altındaki bölgelerde bir dizi petrol tesisinin, özellikle de yanıcı yağların rafine edildiği bir durumla tehdit ediyor.

Savaş uçakları ve sivillerin akaryakıt depoları Filistin direnişinin roketlerinin rahatça ulaşabileceği hedeflerden biri.
Herhangi bir roket saldırısında, büyük miktardaki yakıt depoları İsrail için büyük bir felakete yol açabilir.

Hayfa kentinde, özellikle Kiryat Hayim bölgesinde toplam kapasitesi 937.000 metreküp ham petrol olan onlarca depo ve bunların hepsi Filistin direniş roketlerinin hedefinde bulunuyor.

Direniş roketlerinin hedefindeki en önemli stratejik tesislerden biri de Hayfa rafinerisi. İsrail, tüm petrol ihtiyaçları bu rafineriden sağlanıyor.

Hayfa Rafinerisi sanayi ve evsel gaz, parafin ile çalışmaktadır ve yılda 13 milyon ton ham petrol rafineri kapasitesine sahip.

Hayfa rafinerisi, Akdeniz kıyılarının güneyinde bulunan dünyanın en büyük petrol rafinerilerinden biri olan Ashdod rafinerisine bağlıdır.

FİLİSTİN DİRENİŞ ROKETLERİ
İSRAİL'İN TÜM STATEJİK ASKERİ
ÜSLERİNİ ETKİLİYOR

Emekli general ve askeri uzman Yusuf el Sharqawi, hem ev yapımı hem de yurtdışından gelen Filistin direnişinin roketlerinin şu anda İsrail'in tüm stratejik askeri üslerini etkilediğini öne sürdü.

Sharqawi, Gulf News'e verdiği demeçte, "Gazze Şeridi'ndeki direnişin gelişmesiyle birlikte İsrail askeri tesislerinde ve stratejik havaalanlarında kayba neden olabilir; ancak işgal devleti bu kayıpları ifşa etmiyor" dedi.

Haber Ara