Dolar

32,3659

Euro

34,9546

Altın

2.325,33

Bist

9.079,97

Filistin Merkez Konseyi toplantısına doğru

Hamas, Filistin Merkez Konseyi toplantısına katılmayacağını resmi olarak açıkladı

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-01-13 12:53:49

Filistin Merkez Konseyi toplantısına doğru
Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas, 14 Ocak'ta düzenlenmesi planlanan Filistin Kurtuluş Örgütüne (FKÖ) bağlı Filistin Merkez Konseyi toplantısına katılmayacağını duyurdu.

Hamas'ın Ulusal İlişkiler Ofisi Başkanı Husam Bedran, yaptığı yazılı açıklamada, "Merkez Konseyi toplantısına katılmama kararı aldık." ifadesini kullandı.

Hamas'ın, toplantıya katılım konusuyla ilgili Filistinli taraflarla görüşmeler gerçekleştirdiğini ve görüş alışverişinde bulunduğunu aktaran Bedran, bu görüşmeler sonucunda Konsey'in, içinde bulunulan şartlarda toplanarak "kapsamlı ve sorumlu bir şekilde siyasi süreci gözden geçirme yapamayacağı" sonucuna varıldığını aktardı.

Bedran, Hamas'ın toplantıya katılmak için aradığı şartların başında, "tüm Filistinli grupların bu tarihi ve önemli sürece dahil olabilmesi ve işgal devletinin baskılarından uzak bir şekilde karar alınması için söz konusu toplantının işgal altındaki topraklardan başka bir yerde yapılmasının" yer aldığını kaydetti.

Bedran diğer şartları, "Merkez Konseyi toplantısı öncesinde, Filistin Kurtuluş Örgütü liderlerinin konseyde ele alınacak konuları tartışacakları bir hazırlık toplantısı düzenlemesi ve Konseyin tarihi kararlar alıp ABD-İsrail saldırılarına karşı koyabilmesi için farklı Filistinli grupların hazırlık sürecine iştirak etmesi" şeklinde sıraladı.

Filistin Ulusal Konseyi Başkanı Selim ez-Zanun, Hamas'ın toplantıya katılamayacağı yönünde bir yazının kendisine ulaştığını duyurmuştu.

Daha önce de Gazze'deki İslami Cihad Hareketi Sözcüsü Davud Şihab, yarın düzenlenecek toplantıyı boykot edeceklerini duyurmuştu.
Filistin Merkez Konseyinin, "Kudüs, Filistin'in ebedi başkenti" temasıyla yarın düzenleyeceği toplantıda, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs kararına verilecek cevaplarla İsrail'in Kudüs'e ve Filistinlilere yönelik ihlallerinin masaya yatırılması planlanıyor.

Konsey, son toplantısını 2015'te Ramallah'ta yapmıştı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara