Dolar

32,5264

Euro

34,9773

Altın

2.435,59

Bist

9.822,61

Filistin'in GS1'e üyelik başvurusu

Filistin'in GS1'e üyelik başvurusu

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-18 02:04:30

Filistin'in GS1'e üyelik başvurusu
Filistin Ekonomi Bakanı Abir Avde, "Filistin'in GS1 üyeliği kapsamında uzlaşı hükümetinin yürüttüğü uluslararası bir hareketlilik var" dedi.

Avde, yaptığı yazılı açıklamada, Filistin'in GS1 üyeliği kapsamında, uzlaşı hükümetinin yürüttüğü uluslararası bir hareketlilik olduğunu ifade ederek, GS1 barkodunun oluşturulmasını, "Filistin ekonomisinin bağımsızlığının sağlamlaştırılmasında önemli bir adım" ifadesini kullandı.

Filistinli üreticilerin bir kısmının uluslararası İsrail barkod kodları, diğer kısmının da Ürdün ve Mısır'a ait barkod kodlarını kullanmak zorunda kaldığını vurgulayan Avde, böyle bir kararın, bağımlılıktan ve İsrail'in ekonomik hegemonyasından kurtulmak anlamına geldiğini aktardı.

Ekonomi Bakanlığı Sözcüsü Azmi Abdurrahman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Filistin hükümetinin, BM'de üye olmayan gözlemci devlet statüsüne kabulünün ardından GS1'e katılımına ilişkin talebini yazılı olarak ilettiği ve yanıt beklediğini söyledi.

Barkodun "uluslararası düzeyde tanınmış bir otoritenin varlığı" anlamına geldiğini dile getiren Abdurrahman, "Filistin'in bağımsız bir barkodunun olması dünyanın Filistin endüstrisine yönelik güvenini arttıracaktır" dedi.

Söz konusu talebin kabulü durumunda ürünlerin, Filistin'de imal edildiğini belirten özel bir barkod oluşturulacağı ifade ediliyor.

Filistin Ekonomi Bakanlığı, önümüzdeki beş sene içinde ihracatın yüzde 67 oranında artmasını öngören bir plan yapıldığını belirtmişti. Söz konusu plana göre senede yüzde 13 oranında büyüme gerçekleşmesi öngörülüyor.

Haber Ara