Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Filistin'in Ankara Büyükelçisi Mustafa Gaziantep'te:

Filistin'in Ankara Büyükelçisi Mustafa Gaziantep'te:

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-13 16:41:26

Filistin'in Ankara Büyükelçisi Mustafa Gaziantep'te:
Filistin'in Ankara Büyükelçisi Fuat Mustafa, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in, çalışan Müslüman kadınlar için bir sembol haline geldiğini söyledi.

Başkan Şahin'i makamında ziyaret eden Mustafa, Şahin'e ortak çalışmalar yapmayı önerdiğini belirtti.

Göreve geldikten sonra ilk ziyaretini Gaziantep'e yaptığını vurgulayan Mustafa, Türkiye ve Filistin arasındaki ilişkilerin güçlü olduğuna işaret etti.

Gaziantep'in birçok alanda etkin bir şehir olduğunu dile getiren Mustafa, şöyle konuştu:

"Örneğin ekonomisiyle, tarihiyle çok göz önünde olan bir şehir. Hiç şüphesiz kendine has konumu, kültürü ve karakteriyle Türkiye ve Filistin şehirleri arasında yapılacak ilişkilerde başrol oynayacaktır. Bu noktada ortak çalışmalar yapmayı öneriyorum. 'Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve herhangi bir Filistin belediyesi arasında anlaşma imzalanarak ilişkiler bir üst seviyeye taşınabilir' diye düşünüyorum. Bu anlamda sizleri de Filistin'e davet ediyorum. Fatma Şahin, çalışan Müslüman kadınlar için bir sembol haline geldi."

Şahin de Yaser Arafat'ın yaşadığı dönemde Filistin'i ziyaret ettiğini söyledi.

Filistin ile yapılacak her türlü ortak proje ve çalışmaya hazır olduklarını belirten Şahin, şunları kaydetti:

"Özellikle belediyeler birliği bünyesinde bizim yerel yönetimler bünyesinde birçok birlik var. Bu birliklerde Filistin'in çok daha etkin bir şekilde yer alması, dönemsel başkanlıklarını alması gerekiyor. Bu konuda biz daha önce de yaptığımız çalışmada Filistin lehine adaylıktan çekilerek, onların daha önce çıkacağı bir uluslararası topluma daha kuvvetli mesaj verecekleri bir organizasyonu almalarını sağladık. Her zaman her türlü fedakarlığı yaptık, yapmaya da hazırız."

Konuşmaların ardından Şahin ve Mustafa birbirlerine hediye verdi.

Haber Ara