Dolar

32,3844

Euro

35,0304

Altın

2.326,26

Bist

9.079,97

Filistin'in Amerika Büyükelçisi'ni kovdular

ABD Filistinlileri zor durumda bırakmak için bir girişimde daha bulunarak Filistin’in Amerika’daki Büyükelçisi Husam Zomlot’ı kovdu.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-09-19 17:46:13

Filistin'in Amerika Büyükelçisi'ni kovdular

TIMETURK | ÇEVİRİ

ABD Filistinlileri zor durumda bırakmak için bir girişimde daha bulunarak Filistin'in Amerika'daki Büyükelçisi Husam Zomlot'ı kovdu. Zomlot ailesinin banka hesabı donduruldu. ABD'nin bu kararı ABD Dışişleri Bakanlığının Filistin Kurtuluş Örgütünün Washington'daki elçiliğini kapatması emrinin ardından geldi.

ÖNCE ÇOCUKLARININ KAYDINI OKULDAN SİLDİLER

Filistin Kurtuluş Örgütü Yönetim Kurulu üyesi Wasel Abu Yousef, Zomlot'un dört aydır Ramallah'ta olduğunu bildirdi. Filistin Kurtuluş Örgütünden yapılan açıklamada “Büyükelçi Zomlot'un 7 yaşındaki ilkokul öğrencisi oğlu Said ve beş yaşındaki anaokuluna giden kızı Alma, Washington'daki Horace Mann Elementary School'dan geçen hafta çıkarıldılar ve aile o tarihten itibaren ülkeyi terk etti” denildi.

Zomlot'un ve ailesinin sınır dışı edilmesiyle İsraillilerin Filistinlileri şartsız ve tek taraflı barış görüşmelerine zorlamanın amaçlandığı öne sürülüyor.

Filistin Kurtuluş Örgütü Yönetim Kurulu üyesi Hannan Ashwari ise yaptığı açıklamada, “Zomlot ve ailesinin özellikle hedeflenmesi ile Amerikan yönetimi zalimce bir cezalandırmadan Filistinlilerden ve onların yönetiminden öç almaya hatta masum çocuklara ve ailelerine zorluk çıkarmaya kadar gitmiştir” dedi.

FONLARI KESTİLER, İSRAİL'E BAĞLADILAR

Son haftalarda Trump neredeyse Filistinliler için bütün yabancı yardımlarını dondurdu. BM Filistin Mülteciler Örgütü UNRWA ve East Jerusalem Hospital Network (Doğu Kudüs Hastane Ağı) yardımların durdurulduğu kuruluşlardan sadece ikisi.

Yardımlarının kesilmesinin üstüne bir de Amerika, İsraillilerle çatışmaların çözülmesi için ayrılan programa yaptığı 10 milyon dolarlık yardımı da kesti. Bununla birlikte kesilen yardımlar 500 milyon doları geçti. Amerikan elçiliğinden yapılan remi açıklamaya göre yardımların Filistinlilere giden kısmı ise İsrail'in Yahudi ve Filistinli vatandaşlarına yönlendirilmeye başladı. Resmi yetkili, fonların İsrail içindeki programları geliştirmek için kullanılacağını söyledi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara