Dolar

32,3271

Euro

35,0620

Altın

2.297,63

Bist

9.008,28

Filistin denkleminin arka plandaki aktörü: BAE

Şeyh Raid Salah, katıldığı bir televizyon programında Birleşik Arap Emirlikleri'nin Filistin'de gayrimenkul satın alarak, bunları İsrailli yerleşimcilere satıyor.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-07-03 09:47:47

Filistin denkleminin arka plandaki aktörü: BAE

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Twitter'dan yayın yapan ve Gazze'den haberler paylaşan haber portalı "Gaza Now" (Şimdi Gazze), dün akşam 1948 yılında işgal edilmiş Filistin topraklarındaki İslami Hareket başkanı Şeyh Raid Salah'ın bir televizyon programında yaptığı açıklamayı paylaştı. Salah bu açıklamalarında, BAE'nin Filistin denklemindeki yerini anlatıyordu.

Salah, Birleşik Arap Emirlikleri'nin Filistin'de gayrimenkul satın alarak, bunları İsrailli yerleşimcilere sattığını söyledi. En önemli bölge ise Kudüs.

Kudüs, 2015 itibari ile yüzde 87'si işgal edilmiş bir kent. شيخ الأقصى القائد رائد صلاح : لدينا وثائق تثبت أن الإمارات تشترى أراضي وعقارات داخل مدينة القدس وتسلمها للصهاينة ! pic.twitter.com/wf2uLW4wcO

— غزة الآن - Gaza Now (@gazalnps) 2 Temmuz 2017

Şeyh Raid Salah ve yardımcısı Şeyh Kemal Hatib daha önce de (2015 yılında) bu konuyu gündeme getirmişti.

KATAR KRİZİNDE DE ÖNEMLİ BİR AKTÖR

BAE'nin Körfez'de yaşanan Katar krizinde de en önemli unsurlardan biri olduğu biliniyor. Kriz sonrasında, "Türk üssünün kapatılması, Hamas mensuplarını sınırdışı edilsi" gibi talepleri içeren 13 maddelik "talep listesi"nin altındaki en önemli imzalardan biri de bu ükeye ait.

Katar, tıpkı Türkiye gibi Filistin'de hamas'a verdiği destek ile tanınıyor.

15 TEMMUZ'DAKİ İZ

Ayrıca Türkiye'deki darbe girişiminde de FETÖ'ye para aktardığı iddia edilmişti. Erdoğan ve Ak Parti iktidarının sıklıkla "Kimlerin bu darbe için para akıttığını biliyoruz" ifadelerinin de BAE'ni işaret ettiği uzun süre konuşulmuştu.

Yeni Şafak yazarı Mehmet Acet, 12 Haziran tarihli köşesinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun “Türkiye'deki darbe kalkışmasına, hükümeti gayrı meşru yöntemlerle devirme çabalarına bir ülkenin 3 milyar dolar para desteğini sağladığını biliyoruz Üstelik bu, Müslüman bir ülke" ifadelerini aktarmıştı. Acet "Müslüman ülke"nin, Birleşik Arap Emirlikleri olduğunu iddia etmişti.

Haber Ara