Dolar

32,5874

Euro

34,8010

Altın

2.510,25

Bist

9.693,46

Filistin'de 'siyasi bölünmüşlüğü' bitirme çabaları

Bayındırlık ve İskan Bakanı Hasayine, 2007'den bu yana süren bölünmenin sonuna yaklaşıldığını vurguladı

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-30 02:32:55

Filistin'de 'siyasi bölünmüşlüğü' bitirme çabaları
Filistin Bayındırlık ve İskan Bakanı Mufid Hasayine, Filistin halkının, 2007 yılından bu yana süren bölünmenin sonuna yaklaştığını belirtti.

Hasayine, yaptığı açıklamada, "Başta Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Hamas yönetimi olmak üzere tüm tarafların sorumluluk sahibi tutumları, daha önce görülmemiş bu iyimser havaya güç katıyor." ifadesine yer verdi.

Filistin halkının 2007'den bu yana süren bölünmenin sonuna yaklaştığına dikkati çeken Hasayine, "tarihi anlar ve uzlaşının" kapıda olduğuna dikkati çekti. Hasayine, uzlaşının artık bazılarının, şahsi ya da partizanca hedefleri doğrultusunda kullandığı bir slogan olmadığını kaydetti.

Hasayine ayrıca herkese, bölünmenin son bulması ve milli birliğin güçlendirilmesi için çaba harcaması çağrısı yaptı.

Filistin Başbakanı Rami el-Hamdallah, hükümetinin Gazze'deki görevi teslim almaya başladığını duyurmuştu.

Hükümetin geçen salı Ramallah'ta düzenlenen haftalık toplantısında konuşan Hamdallah, "Hükümet, Gazze'deki görevi teslim almaya, sorumluluklarını bir kesinti olmaksızın aktif ve kapsamlı bir şekilde yerine getirmeye başladı." ifadesini kullanmıştı.

Filistin Uzlaşı Hükümeti Sözcüsü Yusuf el-Mahmud, Rami el-Hamdallah başkanlığındaki Filistin hükümetinin, Hamas'ın İdari Komiteyi feshetme kararından sonra bölgedeki görev ve sorumlulukları devralmak üzere gelecek hafta pazartesi günü Gazze Şeridi'ne geçeceğini duyurmuştu.

Haber Ara