Dolar

32,3285

Euro

35,0759

Altın

2.301,62

Bist

9.038,72

Filistin'de 'Mandela' sürprizi

Güney Afrika dışındaki en büyük Mandela heykeli açılışı Filistin'de yapıldı...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-27 04:45:17

Filistin'de 'Mandela' sürprizi

Filistin'de Güney Afrika'nın simge ismi Mandela'nın heykelinin heyecanı yaşandı. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Ramallah'ta Güney Afrika dışındaki en büyük Nelson Mandela heykelinin açılışını yaptı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Güney Afrika dışındaki en büyük Mandela heykelinin açılış törenine Abbas ve Filistinli bakanların yanı sıra ülkede bulunan büyükelçi, konsolos ve diplomatlar ile çeşitli Filistinli grupların temsilcileri katıldı.

Ramallah Belediye Başkanı Musa Hadid, burada yaptığı konuşmada, Mandela'nın verdiği özgürlük mücadelesine ve Filistin halkı nezdindeki önemine dikkati çekti ve heykelinin Ramallah'ta bulunmasının kendileri için özel bir anlam taşıdığını ifade etti.

Güney Afrika'nın efsanevi lideri Nelson Mandela heykeli geçen perşembe günü Güney Afrika'nın Johannesburg kentinden Filistin'in Ramallah kentine getirilmişti. Güney Afrika dışındaki en büyük ve ilk Mandela heykeli olma özelliği taşıyan 6 metre yüksekliğindeki heykelin tüm masrafları Johannesburg Belediyesi tarafından üstlenilerek Ramallah'a gönderilmişti.

Haber Ara