Dolar

32,3228

Euro

35,1013

Altın

2.301,52

Bist

9.079,97

Filistin BM kararından memnun

İsrail işgal rejiminin Filistin topraklarına yönelik işgal girişimlerine yönelik BM'nin aldığı karar İsrail tarafından tepki çekti. Filistinliler karardan memnun.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-25 12:32:45

Filistin BM kararından memnun

AA'nın haberine göre: Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi'nin, işgal altındaki Filistin topraklarında yer alan Yahudi yerleşim birimleri ile bağlantılı iş yapan ticari firmalarla ilgili "veri tabanı" oluşturma kararı İsrail'in tepkisini çekerken, Filistin'i memnun etti.

 

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi'nin (BMİHK), işgal altındaki Filistintopraklarında yer alan Yahudi yerleşim birimleri ile bağlantılı iş yapan ticari firmalarla ilgili "veri tabanı" oluşturma kararı İsrail'in tepkisini çekerken, Filistin'i memnun etti.

Filistin'in BMİHK'daki elçisi İbrahim Kureyşi, dün alınan kararla ilgili, "Halkımıza bir umut mesajı oldu. Konseye bu kararından dolayı teşekkür ediyoruz." ifadesini kullandı.

Filistin Kurtuluş Örgütü'nden (FKÖ) yapılan yazılı açıklamada, Kureyşi'nin şu sözlerine yer verildi:

"Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi'nin kararı, uluslararası toplumun iradesini ortaya koyarak Filistin halkının vazgeçilemez haklarını tekrar teyit etmiştir. Filistin'e adalet getirme yönündeki çabalarımıza destek olan tüm ülkelere Filistin devleti adına memnuniyetimizi bildirmek istiyoruz. Filistin devletinin sömürgeleştirilmesine katkı sağlayan firmaları içeren veri bankası oluşturulması kararı da dahil BM'nin tüm kararlarına tüm ülkelerin saygı göstermesi çağrısında bulunuyoruz."

NETENYAHU'DAN BM'YE SUÇLAMA

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ise karara tepki göstererek, BMİHK'yı İsrail karşıtı olmakla suçladı.

Netanyahu yaptığı yazılı açıklamada, "BMİHK, Ortadoğu'daki tek demokrasi olan İsrail'e saldırıyor ve İran, Suriye ya da Kuzey Kore gibi ülkelerdeki ağır insan hakları ihlallerini görmezden geliyor. Filistin terörüyle ve DAEŞ'in Avrupa'daki saldırıları ile uğraşmak yerine İsrail'i kınamayı seçmeleri saçma bir şey. İsrail olarak tüm sorumlu ülkelere, BMİHK'nın İsrail'e karşı ayrımcılık yapan bu kararını yerine getirmeme çağrısı yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Haber Ara