Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Filistin BM'den koruma istedi

Filistin'in BM Daimi Gözlemcisi Mansur, BM Güvenlik Konseyi'nden işgal altındaki Filistin topraklarına uluslararası koruma sağlamasını istedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-16 20:14:13

Filistin BM'den koruma istedi

Filistin'in BM Daimi Temsilcisi Riyad Mansur, BM Güvenlik Konseyi'nden (BMGK) Doğu Kudüs de dahil olmak üzere işgal altındaki Filistin topraklarına uluslararası koruma sağlamasını istedi.

BM Güvenlik Konseyi, bölgede yaşanan şiddet olayları üzerine Ürdün'ün talebiyle acil olarak toplandı.

Toplantıda konuşan Mansur, İsrail'in şiddet eylemlerine ve bu eylemler sonucu meydana gelen ölüm ve yaralanma olaylarına ilişkin bilgi vererek, İsrail'in bu eylemlerinin kınanmasını talep etti.

BM Güvenlik Konseyi'nin uluslararası barış ve güvenliği sağlama sorumluluğu olduğunu hatırlatan Mansur, "BM Güvenlik Konseyi, işgal altındaki Filistin topraklarına uluslararası koruma sağlamalı" dedi.

Mansur 1994'te kabul edilen 904 sayılı BMGK kararını da hatırlatarak, bu karara göre Filistin topraklarında bulunan Yahudi yerleşimcilerin silahsızlandırılması gerektiğini vurgulayıp bu kararın uygulanmasını istedi.

- İsrail karşı çıktı

Toplantıda konuşan İsrail'in BM Daimi Temsilci Yardımcısı David Roet ise İsraillilere yönelik bıçaklı saldırılar nedeniyle Filistin yönetimini suçladı.

İsrail'in Mescid-i Aksa'da ibadet eden Müslümanların güvenliğini sağladığını öne süren Roet, İsrail'in onlarca yıldır buradaki statükoyu koruduğunu belirterek, bu durumun gelecekte de bu şekilde süreceğini savundu.

Roet, "Şunu açık şekilde söylememe izin verin: İsrail, Tapınak Tepesi'nde (Mescid-i Aksa) uluslararası birliklerin bulunmasına izin vermeyecek. Bu statüskonun ihlali olur" dedi.

Haber Ara