Dolar

32,3677

Euro

34,9995

Altın

2.325,45

Bist

9.096,77

Filistin, AB ve Rusya'nın barış sürecine dahil olmasını istiyor

Filistin'in Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Riyad Mansur: - 'AB, küresel uzlaşı temelinde uluslararası bir konferans çağrısı yapabilir. Alanda birden fazla oyuncu olduğunu göstermekten son derece mutlu oluruz'

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-07 23:11:21

Filistin, AB ve Rusya'nın barış sürecine dahil olmasını istiyor
ABD Başkanı Donald Trump'ın Orta Doğu barış planının henüz ''doğmadan öldüğünü'' savunan Filistin, Avrupa Birliği (AB) ve Rusya'nın barış sürecine dahil olmasını ve ''iki devletli çözümü kurtarmasını'' istiyor.

Filistin'in Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Riyad Mansur, BM Genel Merkezinde bir grup gazeteciye yaptığı açıklamada, geçen ay Brüksel'de Avrupalı yetkililerle görüşmeler yaptıklarını ve AB'den sürece dahil olmalarını beklediklerini söyledi.

Mansur, ''iki devletli'' çözümü destekleyen ülkelere Filistin'i devlet olarak tanıma ve somut adımlar atması çağrısında bulunarak, ABD'nin uzun süredir beklenen Orta Doğu barış planının ''ölü doğduğunu'' ve AB ve Rusya'nın iki devletli çözümü kurtarması gerektiğini vurguladı.

AB'yi harekete geçmeye davet eden Mansur, ''AB, küresel uzlaşı temelinde uluslararası bir konferans çağrısı yapabilir. Alanda birden fazla oyuncu olduğunu göstermekten son derece mutlu oluruz.'' dedi.

Rusya'nın da Filistin ve İsrail liderlerini Moskova'da bir araya getirecek bir zirveye ev sahipliği yapmak istediğini ancak İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun kabul etmediğini belirten Mansur, Rusya'ya da İsrail Filistin sorununun çözümünde çabalarını artırması çağrısı yaptı.

Orta Dğu barış sürecini yürüten Trump'ın damadı ve kıdemli başdanışmanı Jared Kushner'in Trump'ın "yüz yılın planı" olarak nitelendirdiği İsrail-Filistin barış planını haziran ayında açıklaması bekleniyor.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara