Dolar

32,3223

Euro

35,0714

Altın

2.308,83

Bist

9.079,97

Filipinler'den 'bombalayın' talimatı

Filipinler Devlet Başkanı Duterte, ülkedeki güvenlik birimlerine, denizde adam kaçırma eylemlerinin son bulması için teröristleri bombalama emri verdiğini, rehinelerin de 'sivil zayiat' sayılacağını söyledi.Daha fazla: https://tr.sputniknews.com/asya/201701151026776451-filipinler-dutert-teroristleri-bombalayin-talimati/

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-15 22:39:06

Filipinler'den 'bombalayın' talimatı

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, Davao'da iş adamlarına hitap ettiği toplantıda, daha önce Malezya ve Endonezya Deniz Kuvvetleri'ne, Ebu Seyyaf gibi terör örgütlerini takip için ülke karasularına girme ve teröristleri bombalama izni verdiğini hatırlattı.

Filipinler Deniz Kuvvetleri ve sahil güvenlik birimlerine de "İnsanları rehin alıp kaçmaya çalışıyorlarsa hepsini bombalayın" şeklinde emir verdiğini ifade eden Duterte, rehinelerin durumuyla ilgili olarak da "Üzgünüm, sivil zayiat" ifadesini kullandı.

'GERÇEKTEN PATLATACAĞIM'

Duterte, bu yaklaşımın, fidye için adam kaçıran terörist gruplarla mücadelede devlete imkan sağlayacağını belirterek, "İşlediğiniz suçlara karşılık bir de ödül alamazsınız. Sizleri gerçekten patlatacağım" dedi. Malezya ve Filipinler arasındaki adalarda 1991'den beri faaliyet gösteren terör örgütü Ebu Seyyaf, şiddet ve rehin alma eylemleriyle biliniyor. Örgüt, Mindanao ve Sulu'da bağımsız devlet kurmak amacıyla Filipinler'in güneyinde şiddete başvuruyor.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara