Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Filipinler'den ABD'ye sert uyarı

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, ülkesindeki yerel kamplarda silah depolamaması konusunda ABD'yi uyardı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-30 09:19:48

Filipinler'den ABD'ye sert uyarı

Duterte, üst düzey askeri ve emniyet yetkilileri ile yaptığı  görüşmenin ardından düzenlediği basın toplantısında, ABD kuvvetlerinin  Filipinler'de belirlenen kamplarda geçici yerleşmesine olanak sağlayan 2014'de  yapılan savunma anlaşmasını, Amerikalıların silah depolaması durumunda  yürürlükten kaldırmayı düşünebileceği söyledi.

ABD ile Çin arasında çatışma çıkması durumuna ülkesinin  karışabileceğini belirten Duterte, Amerikan kuvvetlerinin silahlarını üç farklı  bölgeye depoladığını ifade etti. Duterte, "Şu an Filipinler'e silahlarını  indiriyorlar." dedi.

Filipin Devlet Başkanı Duterte, ülkesinde silah depolanması konusunda  "ABD'nin silahlı kuvvetlerini uyarıyorum, bunu yapmayın, buna müsaade  etmeyeceğim." ifadesini kullandı. 

Amerikalı yetkililerden konuyla ilgili herhangi bir açıklama  yapılmadı.

Eylül ayında yaptığı bir açıklamada o dönem ABD Başkanı olan Barack  Obama'ya küfür eden Duterte, bir süre önce Obama'nın ülkede yasa dışı uyuşturucu  ticaretine yönelik uyguladığı sert tedbirleri eleştirmesine tepki göstermiş ve  ülkesinin ABD ile askeri ittifakı sonlandırabileceği tehdidinde bulunmuştu.

Haber Ara