Dolar

32,3566

Euro

34,9482

Altın

2.325,18

Bist

9.079,97

Filipinler'de uyuşturucu ile mücadele

Filipinler Devlet Başkanı Duterte, uyuşturucu operasyonlarına herkesten önce basının götürülmesi gerektiğine dair açıklamalarda bulundu.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-06 00:38:03

Filipinler'de uyuşturucu ile mücadele

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, ülkede yürütülen uyuşturucu operasyonlarına gazetecilerin de katılmasını istedi.

Duterte, Senatoda, uyuşturucu operasyonlarına dair açılan ve canlı yayınlanan soruşturmanın ardından basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda, emniyet güçlerine hitaben Duterte, "Bu bir emirdir. Basını getirin ve olay yerine öncelikle onları götürün. Bu sayede meseleyi baştan sona anlayabilirler." ifadesini kullandı.

Basın mensuplarına da "Eğer vurulursanız, hala şüphelilerin silahı olmadığına mı inanacaksınız?" diye soran Duterte, gazetecilerin, şüpheli uyuşturucu kaçakçılarının gizlendiği yerlere yapılan baskınlar sırasında kolluk kuvvetlerinin hemen yanı başında olması gerektiğini söyledi.

Filipinler'de Duterte, 30 Haziran 2016'da görevi devraldığından beri yürütülen uyuşturucu operasyonlarında, polis kayıtlarına göre şimdiye kadar 5 binden fazla şüpheli öldürüldü.

Yerel ve uluslararası insan hakları örgütleri, uyuşturucuyla mücadele operasyonları nedeniyle eleştirdikleri Duterte hükümetini "insanlığa karşı suç" işlemekle suçluyor.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara