Dolar

32,4742

Euro

34,9494

Altın

2.436,44

Bist

9.716,77

Filipinler'de savaş çanları

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, 'Müzakere söz konusu değil, yok edin' açıklamasında bulundu...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-11 06:08:36

Filipinler'de savaş çanları

Ajanslarda yer alan bilgide; Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, orduya ülkenin güneyinde faaliyet gösteren terör örgütü Ebu Sayyaf'ı 'bitirme' emri verdi.

Duterte, Zamboanga del Sur eyaletinde bir ordu üssünde askerlere yaptığı konuşmada, daha önce müzakereye çağırdığı Ebu Sayyaf'ı 'hiçbir sebep yokken sivilleri öldüren teröristler ve haydutlar' olarak niteledi. 

Örgütle müzakerenin bundan böyle söz konusu olmayacağını belirten Duterte, artık harekete geçmek gerektiğini söyledi. Filipinler'in IŞİD ile 'kirlenme' riski taşıdığını dile getiren Duterte, "Onları yok edin, bu bir emirdir" ifadesini kullandı.

'IŞİD TEHDİDİNE KARŞI HAZIR OLMALIYIZ'

Filipinler'in IŞİD tehdidine ve radikal ideolojisine karşı koymaya hazır olması gerektiğini vurgulayan Duterte, örgüt militanlarının ülkenin güneyine çoktan sızmış olabileceğini kaydetti.

Filipinler'de mayıs ayında yapılan devlet başkanlığı seçimlerindeki üslubu ABD'nin Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump'la benzerlik taşıdığı için 'Filipinli Trump' olarak adlandırılan Duterte, geçen hafta Ebu Sayyaf örgütüne hükümetle görüşme veya çatışmaya devam etme konusunda bir karar vermesi çağrısında bulunmuştu. 

Malezya ve Filipinler arasındaki adalarda 1991'den beri faaliyet gösteren, terör örgütü Ebu Sayyaf, şiddet ve rehin alma eylemleriyle biliniyor. Örgüt, Mindanao ve Sulu'da bağımsız devlet kurmak amacıyla Filipinler'in güneyinde şiddete başvuruyor.

Haber Ara