Dolar

32,5771

Euro

34,6870

Altın

2.524,25

Bist

9.524,59

Fikri Işık'tan Yunan bakana sert tepki: Emrivakiye boyun eğmeyiz

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Yunan mevkidaşına sert tepki gösterdi. Işık, 'Yunan bakan şov yapıyor, Türkiye emrivakiye boyun eğmez' diye konuştu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-24 10:13:03

Fikri Işık'tan Yunan bakana sert tepki: Emrivakiye boyun eğmeyiz

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, TBMM'nin 97. açılış yıl dönümü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla resepsiyon verdi.

TBMM Tören Salonu'nda verilen resepsiyona katılan Milli Savunma Bakanı Işık, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Yunan Savunma Bakanı Panos Kammenos'un Eşek Adası'na helikopterle gitmesi ile ilgili soruya Işık, "Yunan Savunma Bakanı şov yapıyor. Onlar kendi iç kamuoylarına oynuyorlar" diye konuştu.

Her şeyin adım adım izlendiğini, takip edildiğini belirten Bakan Işık, bütün kurumlarla da gerekli istişarelerin yapıldığını söyledi.

"Onların bu şovuna alet olmadan ama Türkiye'nin çıkarlarını da hiçbir şekilde en küçük bir riske atmayacak şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diyen Işık, konuyla ilgili diyaloğun olup olmadığı sorusu üzerine şunları kaydetti:

"Zaten askerden askere diyaloğumuz var. Onların şovuna alet olacak bir tutum içinde olmayacağız ama Türkiye'nin hiçbir şekilde emrivakiye boyun eğmeyeceğini de başta Yunan Savunma Bakanı olmak üzere hepsi çok iyi biliyor. O konuda da kararlılığımız net. Onların şovuna da alet olmak istemeyiz."

Haber Ara