Dolar

32,5896

Euro

34,7949

Altın

2.499,78

Bist

9.453,59

Fikri Işık: Sincar'da PKK varlığına müsaade edilmeyecektir

Işık, Irak'ın Ankara Büyükelçisi Hişam Ali Ekber İbrahim el Alevi'yi kabul etti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-10 16:40:01

Fikri Işık: Sincar'da PKK varlığına müsaade edilmeyecektir

Milli Savunma Bakanı Işık, Irak'ın Ankara Büyükelçisi El Alevi'yi kabulünde, Sincar'da bulunan terör örgütü PKK mevcudiyetine dikkati çekerek, buna müsaade edilmeyeceğini vurguladı.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre "olumlu bir havada cereyan eden" bir görüşme gerçekleştirildi.

Görüşmede Işık'ın Türkiye'nin Irak'ın toprak bütünlüğüne verdiği önemi vurguladığı ve Türkiye'nin Başika kampında eğittiği unsurların ve uluslararası koalisyona sağladığı katkıların, Irak'ın 'IŞİD ve diğer terör örgütlerinden' kurtarılması amacı taşıdığını anlattığı kaydedildi. MSB'nin görüşmeye ilişkin açıklamasında "Işık, Irak'ta yeniden güvenlik ve istikrar sağlandığında, Başika'daki mevcudiyetimize de ihtiyaç kalmayacağını belirtti" denildi.

'TELAFER'E YABANCI UNSURLARIN MÜDAHALESİ RİSK YARATIR'

Işık'ın Musul operasyonunda sağlanan ilerlemeden duyduğu memnuniyeti dile getirdiği ve Musul ve Telafer gibi kentlere yabancı olan unsurların müdahalesi halinde ortaya çıkabilecek risklere değindiği belirtildi.

'SİNCAR'DAKİ PKK VARLIĞINA MÜSAADE EDİLMEYECEK'

Açıklamada "Görüşmede terör örgütü PKK'nın veya bağlantılı unsurlarının aslında her iki ülkenin de aleyhine olan faaliyetlerine izin verilmemesinin önemi paylaşıldı. Işık, bu vesileyle bilhassa Sincar'da bulunan terör örgütü PKK mevcudiyetine işaretle buna müsaade edilmeyeceğini özellikle vurguladı" denildi.

Haber Ara