Dolar

32,5633

Euro

34,9059

Altın

2.427,50

Bist

9.722,09

Fikri Işık: Rakka Operasyonunu desteklediğimizi ABD'ye söyledik

Bakan Işık 'Rakka operasyonunu desteklediğimizi ABD’li bakana Carter ifade ettik' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-08 17:42:07

Fikri Işık: Rakka Operasyonunu desteklediğimizi ABD'ye söyledik

TİMETURK | HABER MERKEZİ

İngiltere'nin ev sahipliğinde düzenlenen Birleşmiş Milletler (BM) Barışı Koruma Savunma Bakanları Toplantısı'na katılmak üzere bulunduğu Londra'da konuşan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Türkiye'nin Rakka Operasyonunu desteklediğini bir kez daha yineledi.

Toplantı kapsamında ABD Savunma Bakanı Carter'la da ikili görüşme yapan Işık, bu görüşmeyi de değerlendirdi. Işık, Rakka'ya yönelik bir Türkiye - ABD ortak operasyonunun görüşmede gündeme geldiğini söyledi.

İşte Işık'ın o açıklamaları:

"Rakka'ya kara harekatını Türkiye bölgenin IŞİD'den tamamen temizlenmesi bağlamında değerlendiriyor" ifadesini kullanan Işık, şunları kaydetti:

"IŞİD Türkiye için önemli bir tehdittir. Bugüne kadar yüzlerce insanımızın hayatını kaybetmesine, yüzlerce insanımızın yaralanmasına sebep olan çok tehlikeli bir örgüttür. Bu örgütün öncelikle sınırlarımızdan, daha sonra da bölgeden temizlenmesiyle ilgili tüm operasyonlara Türkiye olarak destek veriyoruz. Bu noktada Rakka operasyonunu da desteklediğimizi ABD'li bakana ifade ettik. Bu çalışmaları Türkiye ile koordinasyon içinde yürüteceklerini söyledi. Biz burada, özellikle Rakka ve Musul operasyonunda bölgenin kendi insanının öncelikle değerlendirilmesine, bunu fırsat bilen PYD'nin buradan güç devşirmesinin engellenmesine vurgu yaptık. Bu konuda da bizi anlayışla karşıladılar.”

Özgür Suriye Ordusunun (ÖSO) son dönemde Türkiye'nin desteğiyle elde ettiği başarıyı ABD'li mevkidaşına bir örnek olarak sunduğunu anlatan Bakan Işık, "Rakka operasyonuna da ÖSO'nun katılmasının ve o bölgenin lokal unsurlarının bu operasyonda rol almasının Türkiye açısında önemli olduğunu, bu Rakka operasyonunu ve genelde de IŞİD ile mücadeleyi PYD/YPG'nin istismar ederek, kendine bir teritoryal alan oluşturmasının Türkiye tarafından kabul edilmeyeceğini kendisine ifade ettik" diye konuştu.

 

Haber Ara