Dolar

32,5061

Euro

34,8137

Altın

2.490,09

Bist

9.549,37

Fikri Işık: Darbe olsaydı ilk derdest edileceklerdendim

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, 15 Temmuz'daki darbe girişimi başarılı olsaydı ilk derdest edileceklerden olduğunu söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-20 14:52:18

Fikri Işık: Darbe olsaydı ilk derdest edileceklerdendim

Ajansların aktardığı haberde Harb-İş Sendikasını ziyaret eden Bakan Işık, burada yaptığı konuşmada 15 Temmuz'daki darbe girişiminin kimsenin hafife almaması gerektiğini söyledi. Işık, "Darbe olsaydı ilk derdest edileceklerdendim" dedi.

İşte o açıklama:

"Allah muhafaza darbe başarılı olsaydı, bugün belki Türkiye fiilen bölünmüştü. Belli ki Türkiye'nin kendi içinde yaşayacağı kargaşadan istifade edip bölgede Türkiye'nin asla müsaade etmeyeceği birtakım gelişmeleri hazırlıyorlardı ama Allah'a hamd olsun bu darbe girişimini milletimizin çok güçlü şekilde engellemesiyle bu planlar suya düştü, hayata geçmedi. Türkiye'nin her yerinde bu bilinç, kararlılık olduğu için bir daha hiç kimse benzeri şeyleri yapamayacak. Nasıl batı illerinde darbe karşıtı mitingler yapıldıysa, doğuda da, Diyarbakır'da da, Şırnak'ta da, Batman'da da yapıldı. Türkiye'nin milli ruhunun canlı olduğunu görmüş olduk. Mesele milli iradeye sahip çıkmak olunca, ciddi duruş gördük Allah'a şükürler olsun ki böyle bir milletin evladıyız. Dünyada hiçbir millet bu kadar dirayet gösteremez. 15 Temmuz gecesi batının tavrı net, belli oldu bu süreci birlikte yaşadık. Gördüğümüz tablo şu; batı Türkiye'ye empoze etmeye çalıştığı demokratik değerlere sahip değil, batının tek derdi var, o da çıkar. Bu açıdan kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz, Türkiye'nin başlattığı hamlelerin tamamlanması, bunların hızlandırılması için birlikte çalışacağız. Bu noktada en büyük gücümüz milletimiz."

Haber Ara