Dolar

32,3781

Euro

34,9874

Altın

2.326,14

Bist

9.090,70

Figen Yüksekdağ'dan Menbiç tehtidi

Figen Yüksekdağ, Menbiç'e yapılacak bir operasyonun 6-8 Ekim olayları gibi karşılık bulacağını söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-30 14:08:34

Figen Yüksekdağ'dan Menbiç tehtidi

HDP'nin Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, IMC Tv'ye Türkiye'nin yürüttüğü Fırat Kalkanı operasyonuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

"TÜRKİYE'Yİ DOĞRUDAN ETKİLER"

Menbiç'e yönelik bir operasyonun Türkiye'yi doğrudan etkileyeceğini iddia eden Yüksekdağ, kendince Türkiye'yi tehdit etti.

Figen Yüksekdağ, “Türkiye'deki demokrasi güçlerinin işgal ve saldırı harekatına sessiz kalmayacağını belirteyim. Nasıl 6-8 Ekim sürecinde Kobani'nin IŞİD tarafından işgal edilmesi Türkiye'deki Kürt halkını, bizleri, tüm demokrasi güçlerini harekete geçirdiyse, demokratik bir sahiplenmenin yükselmesine vesile olduysa bugün de Rojava'ya dönük saldırganlık muhakkak Türkiye ve Kürdistan cephesi tarafından güçlü bir sahiplenme ile yanıtlanacaktır ki öyle de olması gerekir.” şeklinde konuştu.

6-8 EKİM OLAYLARI

6-8 Ekim olaylarında, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın çağrısıyla sokağa çıkan PKK yandaşları, ortalığı yakıp yıkarken 50'den fazla kişinin ölümüne sebep olmuştu. Olaylarda kurban eti dağıtmaya çıkan Yasin Börü'yü de vahşice katletmişlerdi.

FİGEN YÜKSEKDAĞ'IN SIRTINI DAYADIĞI PYD

Figen Yüksekdağ, geçtiğimiz aylarda PKK ile tüzüğü aynı olması bir yana, yönetici kadrolarının bile son zamanlarda içinde bulunduğu PYD'nin askeri kanadı YPG'yi savunarak, "Biz sırtımızı PYD'ye ve YPG'ye yaslıyoruz" demişti.

ÇAVUŞOĞLU: ÇEKİLMEZLERSE VURACAĞIZ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fırat Kalkanı operasyonuna ilişkin yaptığı açıklamalarda; PYD'nin Fırat'ın doğusuna çekilmediği taktirde hedef olacağını söylemişti.

Haber Ara