Dolar

32,4994

Euro

34,7501

Altın

2.490,95

Bist

9.498,17

Figen Yüksekdağ beraatını istedi

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, haksızlığa uğradığını iddia etti ve beraatini istedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-08 13:20:46

Figen Yüksekdağ beraatını istedi

TIMETURK|HHABER MERKEZİ

Tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, PKK'lıların cenazesine gitmesini "Sadece barış diyen insanların cenazesine katıldık" diyerek savundu.

Yüksekdağ'ın, Adana'daki bir konuşmasından dolayı açılan davanın ilk duruşması yapıldı.

Kandıra Cezaevi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi ile duruşmaya bağlanan ve savunmasını yapan Yüksekdağ, beraatını istedi.

"SADECE BARIŞ İSTEYENLERİN CENAZESİ"

Yüksekdağ, savunmasında, "Ben Türkiye'nin 3 büyük partisinden birisinin milletvekiliyim. Sözlerimin yargılanmaya konu olması hukuki garabetin göstergesidir. Milletvekillerinin tutuklu bulunması bir utanç tablosudur. Esas yargılanması gereken 12 kişinin öldürülmesinden sonra sarf ettiğim sözler değil esas yargılanması gereken bu olayın sorumlularıdır. Sadece barış diyen insanların cenazesine katıldığımız için tutuklandık, en büyük haksızlık budur. 10 Ekim patlamasının son duruşmasında söylenenleri ben bir yıl önce söylediğim için yargılanıyorum. Siyasi kimliğim nedeniyle yargılanmam büyük bir ayıptır. Benim hakkımda verilmesi gereken esaslı karar beraat kararıdır. Bundan sonraki duruşmalardan bağışık tutulmayı istiyorum" ifadelerini kullandı.

DURUŞMA MART'A ERTELENDİ

Mahkeme heyeti, duruşmayı gelecek yılın mart ayına erteledi.

 

Haber Ara