Dolar

32,3228

Euro

35,1013

Altın

2.301,52

Bist

9.079,97

FIFA başkan yardımcılarına 90 gün ceza verildi

FIFA'daki yolsuzluk operasyonu kapsamında dün gözaltına alınan FIFA başkan yardımcıları Alfredo Hawit ve Juan Angel Napout'a 90 gün futboldan men cezası verildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-04 19:16:32

FIFA başkan yardımcılarına 90 gün ceza verildi

FIFA'dan yapılan yazılı açıklamada, FIFA Etik Komitesi'nin bu kararının, Hawit ve Napout'a ABD'nin yaptığı "rüşvet, komplo ve şantaj" suçlamaları nedeniyle alındığı ifade edildi.

İsviçre Adalet Bakanlığı, 3 Aralık'ta FIFA başkan yardımcılığı görevleri de bulunan Kuzey ve Orta Amerika ile Karayipler Futbol Konfederasyonu (CONCACAF) Başkanı Alfredo Hawit ile Güney Amerika Futbol Konfederasyonu (CONMEBOL) Başkanı Juan Angel Napout'un gözaltına alındığını açıklamıştı.

FIFA İcra Kurulu toplantısı için Zürih'te bulunan iki FIFA yetkilisi, milyonlarca dolar rüşvet aldıkları iddiasıyla Zürih'teki Baur au Lac Oteli'nde yapılan operasyonda İsviçre emniyeti tarafından dün gözaltına alınmış ve ABD'ye iade edileceği açıklanmıştı. Gözaltına alınan iki üst düzey FIFA yetkilisinin ABD'ye iade edilmeyi kabul etmediği de belirtilmişti.

FIFA'daki yolsuzluk operasyonu kapsamında 27 Mayıs 2015'te Zürih'te 7 FIFA yetkisi gözaltına alınmıştı. Gözaltındaki yetkililerden Jeffrey Webb ve Jose Maria Marin ABD'ye iade edilirken, iadeye itiraz eden Eugenio Figueredo, Eduardo Li, Julio Rocha, Costas Takkas ve Rafael Esquivel'in yargı süreci devam ediyor.

Haber Ara