Dolar

32,3202

Euro

35,1203

Altın

2.302,42

Bist

9.055,22

Fidel Castro'dan ABD'ye sert mesaj

Küba devriminin lideri Castro, 'ABD’nin hediyelerine ihtiyacımız yok' çıkışında bulundu...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-29 02:15:18

Fidel Castro'dan ABD'ye sert mesaj

Küba devriminin lideri Fidel Castro, ABD Başkanı Obama'nın tarihi Küba ziyareti sonrasında bir yazı kaleme aldı. Obama'yı eleştiren Castro, ABD'nin yıllardır Küba'ya ambargo uyguladığını ifade ederek “ABD'nin hediyelerine ihtiyacımız yok” mesajını verdi.

İMCTV.com'da yer alan bilgide; Küba devriminin efsanevi lideri Fidel Castro, 88 yıl sonra Küba'yı ziyaret eden ilk ABD başkanı olan Barack Obama hakkında bir yazı kaleme aldı.

“Kardeş Obama” başlıklı yazısında Castro, ABD'nin Küba'ya yıllardır acımasız bir abluka uyguladığını ifade ederek “Washington'un hediyelerine ihtiyacımız yok” dedi.

Obama'nın iki ülke arasındaki uzlaşıya yönelik sözlerini “şurup gibi” şeklinde tanımlayan Castro bunun Kübalılarda kalp krizine neden olacağını yazdı.

Castro yazısında şu ifadeleri kullandı:

"İMPARATORLUĞUN BİZE HEDİYE VERMESİNE İHTİYACIMIZ YOK"

“Yaklaşık 60 yıldır süren acımasız abluka, paralı askerlerin saldırıları ve çok sayıda şiddet eyleminden sonra; eğitim, bilim ve kültür alanındaki gelişmelere imza atan bu asil halkın teslim olacağı hayaline kimse kapılmasın. İmparatorluğun bize hediye vermesine ihtiyacımız yok. Çabalarımız yasal ve barışçıl olmaya devam edecek çünkü bu gezegende yaşayan tüm insanlığın barışına ve kardeşliğine bağlıyız.”

"OBAMA'YA GÖRE BURANIN YERLİ HALKI YOK"

Obama'nın, Küba'nın da ABD gibi Afrika'dan getirilen köleler tarafından kurulduğuna dair sözlerini hatırlatan Castro, ABD Başkanı'nı şu sözlerle eleştirdi:

“Obama konuşmasında Küba'nın ABD gibi Afrika'dan getirilen köleler tarafından kurulduğunu söylüyor. Obama'ya göre buranın yerli halkı yok. Ayrıca ırk ayrımcılığının devrim tarafından nasıl yok edildiğini ve kendisi daha 10 yaşına gelmeden tüm Kübalıların nasıl eşit haklara sahip olduğunu da söylemiyor. Irkçı burjuvazinin siyahları toplama kamplarına göndermesine Küba devrimi ile son verildi.”

Castro, ABD'nin yıllarca Güney Afrika'daki Apartheid rejimine destek verdiğini de dile getirdi.

Haber Ara