Dolar

32,5678

Euro

34,9339

Altın

2.426,63

Bist

9.722,09

Fidan ve Öztürk'e istifa çağrısı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Suruç'taki terör saldırısına ilişkin, 'MİT Müsteşarı ve İçişleri Bakanı istifa etmelidir' dedi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-21 09:06:31

Fidan ve Öztürk'e istifa çağrısı

Ağbaba ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ile beraberindeki heyet,patlamanın yaşandığı kültür merkezinde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Ağbaba, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, olaydan derin üzüntü duyduğunu belirterek, olayı siyaset malzemesi yapmayacaklarını söyledi.

Siyasi iktidarın izlediği politikalar nedeniylesaldırının yaşandığını savunan Ağbaba, şunları kaydetti:

"Maalesef son dönemde izlenen politikalar nedeniyle böyle bir olay yaşandı. Bu olay, AKP'nin ve MİT'in izlemiş olduğu Suriye politikasının sonucu ve ürünüdür. 2012 yılında Reyhanlı'da 52 yurttaşımız öldü, bugünde 30 gencimiz öldü. Maalesef MİT bunları göremedi kendi muhaliflerini fişleyen MİT 31 genci katledenleri göremedi. MİT Müsteşarı ve İçişleri Bakanı istifa etmelidir, MİT Müsteşarı artık Milli İstihbarat Teşkilatı'nın başında değil kişisel istihbarat teşkilatının başındadır. Yaşanan bu olay Türkiye'de herkesi birleştirmeli ve bu katliama karşı hep beraber durabilmeliyiz."

"HESABINI SORACAĞIZ"

Sezgin Tanrıkulu da saldırıyı lanetlediklerini söyledi.

Saldırıya ilişkin söylenilecek sözün kalmadığını bildiren Tanrıkulu, şöyle dedi:

"Burası siyaset yapılacak yer değil ancak bunun hesabını soracağız kimse endişelenmesin. Biraz önce kaymakamdan bilgi aldık, çok daha büyük facia meydana gelebilirdi. 300'e yakın genç buraya gelmeden 50 kişi ise olay yerindeyken saldırı gerçekleşmiş. Eğer onlarda ulaşsa çok daha ağır bir tabloyla karşılaşabilirdik. Ölenlere başsağlığı yaralılara acil şifalar diliyorum."

Haber Ara