Dolar

32,5193

Euro

34,7328

Altın

2.488,83

Bist

9.524,59

FIBA'nın Galatasaray'a verdiği transfer yasağı cezası

FIBA'nın Galatasaray'a verdiği transfer yasağı cezası

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-19 13:01:35

FIBA'nın Galatasaray'a verdiği transfer yasağı cezası
Galatasaray Kulübü, Uluslararası Basketbol Federasyonları Birliği'nin (FIBA) oyuncu ve menajer ödemelerinde yaşanılan sorunlar nedeniyle erkek basketbol takımına verdiği transfer yasağı cezasının kalkması için çaba gösteriyor.

Galatasaray Kulübü'nün basketbol şubesinden sorumlu yönetim kurulu üyesi Can Topsakal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Ortada öyle büyük bir sorun yok. Bizim için önemli bir rakam değil. Ödemeleri yapacağız ve konu kapanacak" dedi.

Transfer yasağının, ABD'li oyuncu Henry Domercant ve Engin Atsür'ün alacaklarından kaynaklandığını anlatan Topsakal, geride kalan sezon yaşanan mali sıkıntılardan dolayı takımdan ayrılan başka oyuncularla ilgili de benzer bir durum olduğunu vurgulayarak, "Bu oyuncuların menajerleriyle de görüşme halindeyiz ve anlaşmaya çalışıyoruz. Eğer mutabakat sağlarsak, onların ödemelerini de yapacağız. Oyunculara olan borçları yakından takip ediyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

- "Kritik tarih 29 Haziran"

Can Topsakal, ödemelerin yapılıp transfer yasağının kaldırılmasıyla ilgili kritik tarihin 29 Haziran Pazartesi günü olduğunu söyledi.

Bu tarihte Avrupa Ligi Yönetim Kurulu'nun toplanıp, gelecek sezon için THY Avrupa Ligi ve ULEB Avrupa Kupası'na katılacak takımları belirleyeceğini dile getiren Topsakal, "Bu tarihe kadar da ödemelerin hepsi yapılacak ve transfer yasağı kaldırılacak" diye konuştu.

Avrupa Ligi yetkilileriyle yaptıkları görüşmenin olumlu geçtiğini de aktaran sarı-kırmızılı yönetici, "Borçlar konusu üzerinde çok durulmadı. Zaten biz hepsini ödeyeceğimizi aktardık. THY Avrupa Ligi'ne katılım konusunda ise yeni sezon için Türkiye'ye 'wild card' verilmeyebilir. Eğer bu hak tanınırsa THY Avrupa Ligi'ne katılım şansımız var" şeklinde görüş belirtti.

Haber Ara