Dolar

32,3769

Euro

35,1250

Altın

2.325,29

Bist

9.079,97

Feyzioğlu: Ya devletin yanındasındır ya PKK'nın

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu: Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarihin en büyük kalkışmasıyla karşı karşıyadır.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-31 14:11:39

Feyzioğlu: Ya devletin yanındasındır ya PKK'nın

Kırıkkale Barosu tarafından düzenlenen seminere katılarak Kırıkkale Barosu avukatlarına konuşan TBB Başkanı Metin Feyzioğlu şunları söyledi:

BU DEVLETİ YIKMAYALIM

Bu devleti yıkmayalım. Başka gidecek yerimiz de devletimiz de yok. Devleti yıkmamak için hem teröriste destek olmamak lazım, hem de 'Adalet Mülkün Temelidir' diyen bizler, devletin yıkılmaması için adaletli bir devlet olması gerektiğini herkesten daha iyi biliriz. İlk cümleyi duyan ya çılgınca alkışlıyor ya faşist oluyoruz. Sadece ikinci cümleyi duyan bölücü diye başlıyor. Böyle bir şey yok.

YA DEVLETİN YANINDASINDIR, YA PKK'NIN

'Var olan bir şey var. Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarihin en büyük kalkışmasıyla karşı karşıyadır. Bu kalkışmada ya devletin yanındasındır ya terör örgütünün yanında. Bunun arası kalmamıştır. Devletin yanında olmak ise devleti doğruya yöneltmekle, adaletli olmasını sağlamakla olur. Hiçbir şekilde terör örgütüyle devleti aynı kefeye koymakla asla ve katta olmaz.'

AKADEMİSYENLERİN BİLDİRİSİ AKADEMİK DEĞİL

Özgürlükçü ve liberal düşüncede olmak için mutlaka PKK'yı desteklemek gibi bir zorunluluğun olmadığına dikkati çeken Feyzioğlu, ‘Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi'nin yayımladığı bildirinin kendi gözünde ve düşüncesinde akademik bir değerliliğinin olmadığını söyledi.

Feyzioğlu, bildirinin gerçeklerle uyumluluğunun olmadığını ve bunu kendi düşüncesiyle çürütmenin, iki paralık etme imkanının, gücünün, düşüncesinin ve birikiminin olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

Bu bildiriyi imzalayanları, yazanları linç etmeye kalkışmak, soruşturmalar açmak sadece ve sadece PKKnın işine gelir. Çünkü uluslararası arenada bu ifade hürriyetinin ihlali olarak kabul edileceği için devletin meşruiyeti azalırken, PKKnın en çok işine gelen kendi meşruiyeti artar. Dolayısıyla terörle akıllı ve kararlı mücadele edilmesi lazım. Bölücü terör örgütü çok ciddi bir uluslararası hukuk desteği almaktadır. Bu desteğe karşın Türkiyenin de uluslararası hukukta bilgili, bilinçli, duygusal değil, derin nefesler alarak tepkiler vermesi zorunludur.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara