Dolar

32,3780

Euro

35,0096

Altın

2.325,47

Bist

9.097,45

'Fetullah Gülen baştan sona CIA çalışması'

Başbakan Başdanışmanı Abdülkadir Özkan, FETÖ'nün örgütlenmesinin iddia edildiği gibi Ak Parti döneminde olmadığını söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-21 09:03:44

'Fetullah Gülen baştan sona CIA çalışması'

TIMETURK|HABER MERKEZİ

Başbakan Başdanışmanı Abdülkadir Özkan Habertürk'ten Kübra Par'a FETÖ ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Fetullah Gülen'in Amerikan istihbaratı ile ilk 1965 yılında görüştüğünü söyleyen Özkan, FETÖ'nün "AK Parti döneminde örgütlendiği tezi tarihsel gerçeklikle örtüşmüyor." dedi.

Özkan'ın açıklamaları şöyle;

"1960'ta askerlik dönüşü Fethullah Gülen, Komünizmle Mücadele Derneği'nin başkanı olarak çıkıyor karşımıza. Komünizmle Mücadele Dernekleri o dönem Soğuk Savaş atmosferi içinde Rusya'ya karşı ABD'nin ve Amerikan İstihbaratı'nın desteklediği derneklerdi. Gülen'in 1960'lı yıllarda Diyanet İşleri Başkanlığı'nda memuriyete başladıktan sonra hayatındaki en önemli kırılma noktası Yaşar Tunagür ve Kasım Gülek görüşmesidir. Yaşar Tunagür dönemin Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı, Kasım Gülek ise CHP Genel Sekreteri'dir.

"ABD İLE İLK İLİŞKİSİNİ 1965'TE KURDU"

Fethullah Gülen'in Amerikan istihbaratı ile ilk ilişki kurduğu tarih 1965'tir. Bunu da Kasım Gülek, Yaşar Tunagür ve dönemin CIA temsilcisi Graham Fuller üzerinden başlatmıştır. O dönem aynı zamanda ABD'nin Türkiye ve bölgede ‘yeşil kuşak' ve ‘Ilımlı İslam' projesinin tedavüle sokulduğu yıllar. Amerikan derin aklı, Ortadoğu'da Türkiye'de ve Türk cumhuriyetlerdeki dini yapıyı değiştiremeyeceğini bildiği için, buraları komünizm tehdidinden korumak için apolitik bir din anlayışı gelişmesi konusunda destek veriyor. Ve 1980 sonrası Gülen'in devletteki en büyük kadrolaşma dönemi başlıyor. Bu 1990'larda zirveye ulaşıyor. Gülen'in devlette AK Parti döneminde örgütlendiği tezi tarihsel gerçeklikle örtüşmüyor.

"GÜLEN BAŞTAN SONA BİR CIA ÇALIŞMASI"

1960'larda başlayan ilişkinin sonra da devam ettiğini düşünüyorum. Geçmişte FBI danışmanlığı yapmış ve ABD istihbaratını çok iyi takip eden Paul Williams, Sibel Edmonds gibi gazeteciler Fethullah Gülen'in baştan sona bir CIA çalışması olduğunu söylüyorlar.

"ÖĞRETMENLERİ CIA AJANI"

Hatta Paul Williams, Rus istihbaratına sızmak adına uzun yıllar Fethullah Gülen'in Türk cumhuriyetlerinde finanse edildiğini bu finansman sayesinde okulların kurulduğunu, hatta o okullardaki öğretmenlerin aslında istihbarat toplayan CIA ajanları olduğunu ifade ediyor. Okul açtığı bütün ülkelerde devlet kademelerine nüfuz etmeye çalışıyor. Devlet büyüklerinin ve önemli isimlerin çocuklarını kendi okullarında okutup, o çocukların devlette belli kademelere gelmesini sağlayarak onlar üzerinden bir nüfuz elde etmeye çalışıyor. Aynısını Balkanlar'da da yapıyor.

"KENDİSİNİN KAİNAT İMAMI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYOR"

Çok ütopik ve bize komik gelebilecek bir hedefi var. Kendisinin ‘Kâinat İmamı' olduğunu düşünüyor. Hatta Gülen'e bağlı olanlar onun Mehdi olduğuna inanıyorlar. Türkiye hinterlandında olan ülkeler ve Balkanlar'ı etkisi altına alma gayreti var. Bunu hem siyasi ve sosyal olarak hem de ticari olarak yapıyor. Dünyanın her yerinde büyük ticari kuruluşları var."

 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara