Dolar

32,5646

Euro

34,9952

Altın

2.429,87

Bist

9.722,09

FETÖ'ye bir darbe de Birleşmiş Milletler'den

Türkiye ile Afganistan arasında imzalanan mutabakat zaptıyla Türk okullarının Maarif Vakfı'na devri sağlandı. Anlaşma Türkiye'nin BM Nezdindeki Daimi Temsilciliğinin başvurusuyla BM Sekretaryası tarafından da tescil edildi. BM ilk kez, FETÖ okullarının Türkiye Maarif Vakfı’na devri resmi olarak tanındı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-06-27 09:47:20

FETÖ'ye bir darbe de Birleşmiş Milletler'den

Türkiye ile Afganistan arasında imzalanan mutabakat zaptıyla Türk okullarının Maarif Vakfı'na devri sağlandı.

Anlaşma Türkiye'nin BMNezdindeki Daimi Temsilciliğinin başvurusuyla BM Sekretaryası tarafından da tescil edildi. BM ilk kez, FETÖ okullarının Türkiye Maarif Vakfı'na devri resmi olarak tanındı.


Türkiye ile Afganistan arasında imzalanan mutabakat zaptıyla Türk okullarının Maarif Vakfı'na devri sağlandı.

Anlaşma Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Nezdindeki Daimi Temsilciliğinin başvurusuyla BM Sekretaryası tarafından da tescil edildi.

TRT'nin haberine göre; böylece FETÖ'ye Birleşmiş Milletler kapısı tamamen kapanmış oldu. Karar BM tarafından web sitesinde yayınlanarak dünya kamuoyuna duyuruldu.

Söz konusu anlaşmanın Birleşmiş Milletler hukuku uyarınca alındığı belirtildi.

DEVİR SÜRECİ DEVAM EDİYOR

İki ülke arasında imzalanan Mutabakat Zaptı gereği FETÖ iltisaklı Afgan-Türk Okullarının Türkiye Maarif Vakfı'na devir süreci devam ediyor.

Şimdiye kadar devri gerçekleşen sekiz okulda 3 bine yakın öğrenciye Türkiye Maarif Vakfı tarafından eğitim veriliyor.

Türkiye Maarif Vakfı,, Afganistan'daki okullarında eğitim yatırımlarına devam ediyor. FETÖ'den devralınan okullardaki fizik, kimya ve biyoloji laboratuvarlarının yanı sıra kütüphaneler yenileniyor.

Bir tarafta Türkiye'de alanında yetkin branş öğretmenleri istihdam edilirken diğer tarafta ise yeni okullar ve yurtlar inşa ediliyor.  

Haber Ara