Dolar

32,5663

Euro

34,7011

Altın

2.492,62

Bist

9.524,59

FETÖ üyesi Mustafa Boydak'ın eşinin cezası belli oldu

Kayseri'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 'örgüt üyesi' olduğu iddiasıyla tutuksuz yargılanan eski Kayseri Sanayi Odası Başkanı ve Boydak Holding eski yöneticilerinden Mustafa Boydak'ın eşi Müjgan Boydak, 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-12-04 12:19:22

FETÖ üyesi Mustafa Boydak'ın eşinin cezası belli oldu

Kayseri'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında başka bir davada tutuksuz yargılanan ve geçen 12 Temmuz'da 7.5 yıl hapis cezası alan Boydak Holding eski yöneticilerinden Mustafa Boydak'ın eşi ev kadını Müjgan Boydak hakkında 'silahlı terör örgütüne üye' olmak suçundan açılan davanın dördüncü duruşması görüldü.

Kayseri 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davada tutuksuz sanık Müjgan Boydak ile avukatları hazır bulundu. 'Örgüt üyesi' olduğu iddiasıyla son kez hakim karşısına çıkan  Boydak, üzerine atılan suçlamaları reddederek beraatını istedi.

Duruşma savcısı; bir önceki davada verdiği mütalaayı tekrarlayarak Müjgan Boydak'ın mahkemede dinlenen 'Ali Dağı ve Yeşilırmak' kod adlı gizli tanıkların ifadeleri, örgüt içinde sorumluluk sahibi olan kişilerden olduğu ve 'abla' konumunda yer aldığı, örgüt içinde etkin olduğu, örgüt adına parasal yardımlar topladığı, KHK ile kapatılan Melikşah Üniversitesi'ne 50 bin TL havale gönderdiği, yurt dışı giriş ve çıkış kayıtlarının Hacı ve Mustafa Boydak dahil kentte bulunan bazı FETÖ şüphelileri ile çakıştığı, örgüt içinde aktif rol aldığı, örgüt üyeleri ile irtibat halinde olup, gizliliğe riayet ettiği iddialarıyla 'örgüt üyeliği' suçundan cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti Boydak'ı, 'Silahli terör örgütü üyeliği' suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Heyet, İstinaf ve Yargıtay süreci göz önüne alınarak tutuksuzluk halinin devamına ve ceza kesinleşince kadar yurt dışı çıkış yasağının devamına karar verdi.

Haber Ara