Dolar

32,3595

Euro

35,0062

Altın

2.323,05

Bist

9.079,97

FETÖ sanığı, yakalandığında üzerinde bulunan bin 100 dolar için 'kefen param' dedi

Darbecilerin 'Yurtta Sulh Konseyi' üyeleri arasında yer alan eski Kurmay Albay Murat Koçyiğit, yakalandığı sırada üzerinde bulunan bin 100 doların 'kefen parası' olduğunu öne sürdü.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-11 09:10:52

FETÖ sanığı, yakalandığında üzerinde bulunan bin 100 dolar için 'kefen param' dedi

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Cezaevi'nde görülen duruşmada, hakim karşısına çıkan Koçyiğit, savunmasında, FETÖ üyesi olmadığını, darbenin sivil yöneticileri Adil Öksüz, Kemal Batmaz, Nurettin Oruç ve Hakan Çiçek'i tanımadığını, bu kişilerle hiçbir eylem ve iş birliğinin bulunmadığını iddia etti.

Hakkındaki iddia ve suçlamaları kabul etmediğini belirten Koçyiğit, "Ben ne FETÖ ne de Yurtta Sulh Konseyi üyesiyim. Konsey üyesi olduğu öne sürülen sanıklarla herhangi bir irtibatım olmadı. Yurtta Sulh Konseyi üyesi olarak yargılanan sanıkların bir çoğunu ilk kez burada gördüm. Darbeye teşebbüs suçuna katılmadım, hiçbir emir vermedim, almadım, silah kullanmadım. Yanlış zamanda yanlış yerde olmak dışında hiçbir kabahatim yok" dedi.

Bir soruyu yanıtlarken kardeşi Hakan Koçyiğit'in İstanbul'da bir turizm organizasyon şirketi sahibi olduğunu söyleyen Koçyiğit, onun, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in doktoru olarak bilinen Tuncay Delibaşı ile 23 kez görüşmesine ilişkin, "Bu kişiyi ziyaretime geldiğinde kardeşime sordum. 'Bizim kongrelerimize konuşmacı olarak katılan şahıslardan birisi' dedi" ifadesini kullandı.

Koçyiğit, Delibaşı'nın 2013'te bir sempozyumda konuşmacı olduğunu, şirketin de kongreye katılanlarla iş için konuştuğunu söyledi.

 

Avukat Burhan Özkaya, "Sanıklardan Hakan Çiçek de sizin taksiye bindiğiniz noktaya yakın yerden taksiyle Akıncı Üssü'ne gittiğini, 120 lira ödediğini söylemişti. Taksiye ne kadar ödediniz?" diye sordu. Koçyiğit, "Şaşmaz'dan binince 60-65 liradan fazla değildi" yanıtını verdi.

kefe

Avukat Özkaya'nın, "Siz doğru söylüyorsunuz, yaklaşık 60 lira tutuyor. Hakan Çiçek yalan söylüyor" demesi üzerine Koçyiğit, "Onun yorumunu banayapmayın" ifadesini kullandı.

Koçyiğit, bir müşteki avukatının, yakalandığı sırada üzerinden çıkan bin 100 doları sorması üzerine bunun "kefen parası" olduğunu iddia etti.

"O gün terör saldırısı olacağına dair istihbarat alıp almadıkları" yönündeki soruya Koçyiğit, "Ne darbe girişimi günü ne de öncesinde hiçbir istihbarat alınmadığı gibi ne darbe günü ve öncesi jandarma birimlerinden, Jandarma Okullar Komutanlığına ve İstihbarat Başkanlığına, FETÖ veya diğer terör örgütleri tarafından kalkışma yapılacağına ilişkin duyum, ihbar bize gelmedi" yanıtını verdi.

Çapraz sorgu sürerken heyet, duruşmaya öğle arası verdi.

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara