Dolar

32,3400

Euro

35,0909

Altın

2.239,60

Bist

8.793,76

FETÖ sanığı pilot: Komutanım vur dese vururum

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ), darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Hava Üssü’ndeki eylemlere ilişkin davanın bugünkü duruşmasında savunma yapan sanık eski kursiyer pilot üsteğmen Resul Metin, “Pişman mısın?” sorusuna, “Pişman olduğum bir eylemim yok. Komutanım bana ‘uç’ derse uçarım, ‘dur’ derse dururum, ‘vur’ derse vururum” yanıtını verdi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-16 16:42:39

FETÖ sanığı pilot: Komutanım vur dese vururum

Akıncı Hava Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 486 kişinin yargılandığı davanın Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmasına sanıklar katıldı. Duruşmada savunma yapan eski kursiyer pilot üsteğmen sanık Resul Metin hakimin sorduğu 'pişman mısın' sorusuna dikkat çeken bir cevap verdi.

Eve giderken radyodan darbe girişimi yaşandığını öğrendiğini iddia eden Resul Metin "Amirimin emri ile 'Neden bekliyorum?' demeden bekledim. Durumun vehametini çıkarken radyodan duydum, hain darbe teşebbüsünde bulunulduğunu o zaman anladım." şeklinde savunma yaptı.

İddianamedeki, "Ufuk Işık isimli kişinin kendisine mahrem abilik yaptığı" iddiasını da reddeden Resul Metin, FETÖ ile hiçbir irtibatı bulunmadığını ileri sürdü. Duruşma savcısının, "Bugün pişman olduğun, 'Keşke yapmasaydım.' dediğin bir durum var mı?" sorusu üzerine sanık Metin, "Pişman olduğum bir eylemim yok. Mutlak itaat gereği devletimin bana atadığı komutanım bana 'Burada bekle.' derse beklerim, 'Uç.' derse uçarım, 'Dur.' derse dururum, 'Vur' derse vururum." dedi.

Eski pilot üsteğmen Ahmet Oğuzhan Yıldız ise, darbe girişimine katılmadığını, suçsuz olduğunu ileri sürerek, hain darbe girişimine karışan herkesten tek tek şikayetçi olduğunu söyledi. Yıldız'ın 'pişman mısın sorusuna verdiği ' yanıt ise şaşırttı.

KANUNSUZ BİR EYLEM YOK

Terörle mücadele harekatı (TMH) yapılacağının belirtildiğini, emir üzerine üste kaldığını iddia eden Yıldız, o gece kanunsuz bir eylemi olmadığını savundu. Sanık Oğuzhan Yıldız, eski Filo Komutanı Hakan Karakuş'un, telefonların toplanması emrini vererek, TMH kapsamında kursiyerlere, "Bugün terörün belini kıracağız, lojmanlardan bile HDP'ye oy çıktı, içimizde dahi hainler olabilir, bilgi sızmaması için telefonlarınızı aldım, bugün önemli bir gün, size ne emir verilirse sorgulamadan tümüne uyacaksınız.'' dediğini ileri sürdü.

BOMBALAMA SESLERİNE UYANDIM

Üç katlı binanın önüne götürüldüklerini, çevre güvenliğini sağlamasının istendiğini, burada beklerken tam teçhizatlı, kamuflajlı askerleri gördüklerini anlatan Yıldız, bina önünde bekledikten sonra gece saatlerinde kursiyer gazinosuna geçerek bir süre uyuduğunu, sabah saatlerinde bombalama sesleri üzerine uyandığını savundu.

Kursiyerlerin gidebileceğinin söylenmesi üzerine telefonunu almak amacıyla girdiği 141. Filo koridorunda dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Abidin Ünal'ın takım elbiseli şekilde tuvaletten çıktığını gördüğünü, şaşkınlıkla duraksadığını belirten sanık , "Komutan bana 'Günaydın.' dedi, ben de 'Sağ ol.' dedim. Bunun dışında hiçbir kişiyi görmedim." şeklinde konuştu.

Haber Ara