Dolar

32,3776

Euro

35,0243

Altın

2.335,12

Bist

9.079,97

FETÖ/PDY'nin 'mahrem imamı' hakim karşısında

Erzurum'da, FETÖ/PDY'nin yöneticilerinden ve polis memurları gruplarından sorumlu mahrem imam olduğu öne sürülen araştırma görevlisi Çetin Doğan'ın yargılanmasına devam edildi

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-02-13 17:50:15

FETÖ/PDY'nin 'mahrem imamı' hakim karşısında
Erzurum'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) yöneticileri arasında yer aldığı ve örgütün kentte polis memurları gruplarından sorumlu mahrem imam olduğu iddia edilen araştırma görevlisi Çetin Doğan'ın yargılanmasına devam edildi.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Doğan ile sanık avukatları Gündüz Güneş ve Hande Nur Emrem katıldı.

Diyecekleri sorulan Doğan, mahkemeye sunduğu dilekçedeki görüşlerini tekrarladığını belirterek, kendisiyle yüzleştirilmeyen tanıkların aleyhindeki beyanlarını kabul etmediğini söyledi.

Doğan, tanıklarla herhangi bir bağının olmadığını ifade ederek, "Hakkımdaki iddialarla ilgili olarak yakalanmadım, aksine 27 Ocak 2017'de kendim gidip teslim oldum. Üzerime atılan suçları kabul etmiyorum. 13 aydır eşimi ve çocuklarımı görmüyorum. Bu yüzden ciddi ailevi sorunlar yaşıyorum. Tutuklu kalmam ailemin de mağdur olmasına neden olmaktadır. Kaçma ve delilleri karartma şüphem yoktur, tahliyemi istiyorum." diye konuştu.

Davanın geldiği aşamada diyecekleri sorulan cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki son görüşünü açıklamak için dava dosyanın kendisine verilmesini isteyerek, bu aşamada Doğan'ın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.

Söz alan sanık avukatı Emrem ise 13 aydır tutuklu bulunan müvekkilinin teslim olduğuna işaret ederek, Doğan'ın kaçma şüphesi bulunmadığı gerekçesiyle tahliyesini istedi.

Cumhuriyet savcısına esas hakkındaki mütalaasını hazırlaması için süre veren mahkeme heyeti, duruşmayı ertelendi.

- İddianameden

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesinde araştırma görevlisi olan Çetin Doğan'ın, FETÖ/PDY'nin Erzurum büyük bölge yapılanmasına bağlı küçük bölge içerisinde "Cemil" kod ismini kullandığı anlatılıyor.

Doğan'ın, örgütün gizli haberleşme programı ByLock kullanıcısı, polis memurları grupları sorumlusu olduğu, örgüte himmet verdiği, örgüt içerisinde katalog evliliği yaptığı, örgüte müzahir Bank Asya Katılım Bankasında hesabının bulunduğu ve örgütte yönetici vasfında yer aldığı anlatılan iddianamede, sanığın kendisine bağlı örgüt birimi bulunduğu anlatılıyor.

İddianamede, Doğan'ın, "terör örgütü yöneticisi olduğu" gerekçesiyle 15 ile 22,5 yıl arasında hapsi isteniyor.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara