Dolar

32,5157

Euro

34,5711

Altın

2.493,20

Bist

9.548,09

FETÖ/PDY'nin 'gaybubet evlerinde' 200 bin TL ele geçirildi

Denizli'de FETÖ/PDY'nin 'gaybubet evlerine' yönelik operasyonda sözde bölge imamı olduğu değerlendirilen 5 kişi gözaltına alınırken, evde yaklaşık 200 bin TL para ele geçirildi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-27 13:57:02

FETÖ/PDY'nin 'gaybubet evlerinde' 200 bin TL ele geçirildi


Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Pamukkale ilçesindeki "gaybubet evine" yönelik operasyon düzenlendi.

ŞÜPHELİLERDEN BİRİNİN GAZİANTEP'TEN GELDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

Önceden tespit edilen ve genelde üniversite öğrencilerinin kaldığı apartmanda kiralanan 3 eve eş zamanlı düzenlenen operasyonda daire kapıları koçbaşı ile kırıldı. TEM ekipleri, aranan ve örgütün sözde bölge imamları olduğu değerlendirilen A.B, N.Y, A.S, M.Y. ve A.D'yi kıskıvrak yakaladı. Şüphelilerden birinin Gaziantep'te sözde bölge imamı olduğu ve saklanmak için Denizli'ye geldiği tespit edilirken, üç şüphelinin kullandığı sahte kimlikler ele geçirildi.

YAKLAŞIK 200 BİN TL ELE GEÇİRİLDİ

Evde yapılan aramalarda, dolar, euro, TL ve çeyrek altınlardan oluşan toplamda 200 bin TL değerinde para, örgütsel dokümanlar, 4 adet tuşlu, 4 adet akıllı telefon, 2 adet tablet, bir adet diz üstü bilgisayar ve 3 adet sahte kimlik ele geçirildi.

Öte yandan şüphelilerin örgüt içinde önemli konumları olduğu değerlendirilirken, ele geçirilen paraların himmet paraları olduğu ve örgütün diğer elemanlarına dağıtılmak üzere evlerde bulundurulduğu ileri sürüldü.


Haber Ara