Dolar

32,3775

Euro

35,0510

Altın

2.326,39

Bist

9.080,93

FETÖ'nün 'TÜBİTAK imamı' tutuklandı

Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) TÜBİTAK yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 14 kişi tutuklandı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-16 20:34:56

FETÖ'nün 'TÜBİTAK imamı' tutuklandı

Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) TÜBİTAK yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 14 kişi tutuklandı.

AA'dan alınan bilgiye göre, FETÖ soruşturması kapsamında TÜBİTAK Gebze Yerleşkesi'nde gözaltına alınan, aralarında örgütün "TÜBİTAK imamı" olduğu öne sürülen Ö.O ile FETÖ'nün darbe girişimi sırasında TÜRKSAT'a yayınları kesmek için girmeye çalışırken yakalanan ve tutuklanan Burhan G'nin eşinin de bulunduğu 20'si TÜBİTAK çalışanı 22 şüphelinin, cumhuriyet savcılığındaki ifade işlemleri tamamlandı.

Nöbetçi mahkemeye sevk edilen zanlılardan, alarında "TÜBİTAK imamı" olduğu öne sürülen Ö.O. ile bazı mühendislerin bulunduğu 14'ü tutuklandı, Burhan G'nin eşinin de içinde olduğu 4 kişi ise adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı şartıyla serbest bırakıldı. Şüphelilerden 4'ü mahkemece salıverildi.

Örgüt mensuplarının cemaate ait okul ve yurtlarda eğitim gördükleri, örgütle ortaokul seviyesinde tanıştıkları, derslere katılan zeki öğrencilerden seçilerek "sorumlu imamlar" vasıtasıyla elektrik, elektronik ve bilgisayar mühendisliği bölümlerine yönlendirildikleri öne sürülmüştü.

Cemaat evlerinde kaldıklarında "abi" ve "semt sorumlusu" kişilerin, Ö.O ile özel programlar aracılığıyla haberleştikleri iddia edilmişti.

Şüphelilerin, "himmet" adı altında her ay örgüte para yardımında bulundukları da ileri sürülmüştü.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara