Dolar

32,3415

Euro

35,1126

Altın

2.239,52

Bist

8.895,73

'FETÖ'nün 'maklube'si örgütün ilk stratejik evliliğine dayanıyor'

Yeni Akit Yazarı Nurettin Veren, FETÖ'nün yemeği olarak bilinen 'maklube'nin hikayesini anlattı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-16 16:53:58

'FETÖ'nün 'maklube'si örgütün ilk stratejik evliliğine dayanıyor'

Gazetede yer alan bugünkü köşesinde "Size şu FETÖ'nün meşhur MAKLUBE'sinin altında neler yattığını ve MAKLUBE'nin gizemli hikayesini anlatayım" diyen Nurettin Veren, bu yemeğin, örgütün gerçekleştirdiği "ilk stratejik ilişkiden doğduğunu" söyledi.

İşte Veren'in yazısının ilgili bölümü:

"MAKLUBE'Yİ ÖNÜMÜZE KOYARDI"

1970 yıllarında FETÖ'nün himaye gördüğü, kendisinin de açıkça ifade ettiği 2 büyük hocası vardı. Yaşar Tunagür ve Kasım Gülek. Yaşar Tunagür; Tapu kadastro memuru olmasına rağmen, her nasılsa Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı olmuştu. İlkokulu bile zar zor bitirebilmiş F.Gülen'i, kitabına uydurarak vaiz kadrosuna aldırdı. O tarihte İzmir'de açılan ve bizim kalmakta olduğumuz 3-5 tane talebe evinde kalmaları için Yaşar Tunagür, bazı Arap talebeleri bizimle beraber kalmaları için Gülen'e göndermiş. Gülen de bizim kaldığımız eve onları yerleştirmişti. Bunlardan biri Ahmet El Kahit, diğeri de Azzam isminde Ürdünlü talebelerdi. Zamanla Türkçeyi o kadar mükemmel konuşur hale geldiler ki, ikisi de tıp fakültesini bitirip mezun oldular. Kahit bazı hafta sonları gariban talebe evimizde, büyük bir tepsi içerisinde hazırlayıp ters çevirip hazırladığı, MAKLUBE yemeğini önümüze koyardı.

FETÖ'NÜN İLK STRATEJİK EVLİLİĞİ

MAKLUBE tencerenin dibinde hazırlanmış, pişmiş et parçaları, patlıcan, biber, pirinç konularak pişirilmiş, ters çevirdiği zamanda pasta gibi kalıp halinde tepsiye ortalanıp, yerleştirilen bir Arap yemeğidir. Etrafına da yeşillik ve soğan doğranır, birlikte yenilirdi. Kahit bizim hiç sezemediğimiz bir şekilde, FETO'nun aracılık etmesi ile Diyanet İşleri Başkan yardımcılığı yapan Yaşar Tunagür'ün kızı ile evlenmesinde dünürcülük yapmıştı. Kahit bir gün bize; “Ben size yaptım MAKLUBE, aldım Yaşar Hoca'nın kızı Makbule” diye evlendiğini veciz bir şekilde, gırgırla karışık anlattı ve Makbule'yi alıp Suudi Arabistan'a gitti. Belki de bu FETÖ'nün ilk stratejik evliliği idi. Ondan sonra bu MAKLUBE yemeği, örgütün sembolü haline geldi. 

 

 

Haber Ara