Dolar

32,3339

Euro

35,1327

Altın

2.308,99

Bist

9.079,97

FETÖ'nün 'mahrem' yapılanmasına darbe

Edirne’de FETÖ'ye yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan aralarında albay, yüzbaşı ve teğmenlerin de bulunduğu 17 asker tutuklandı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-08 10:48:30

FETÖ'nün 'mahrem' yapılanmasına darbe

Edirne'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan aralarında albay, yüzbaşı ve teğmenlerin de bulunduğu 17 asker tutuklandı.

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Edirne'deki tugay komutanlığında FETÖ'nün "mahrem" yapılanması içerisinde faaliyet yürüten "subay abisi" konumundaki kişiler ve irtibatlı olduğu askerler tespit edildi.

Örgütün "sorumlu abilerinin" üst düzey gizlilik içerisinde "sohbet" adı verilen faaliyetleri gerçekleştirdikleri ve subaylardan "kurban", "himmet" ve "bağış" adı altında para alarak örgüte aktardığı ortaya çıkarılan çalışma sonucu düzenlenen operasyonda, 19 kişi gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 18 şüpheliden, aralarında albay, yüzbaşı ve teğmenlerin de bulunduğu 17'si tutuklandı, 1'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Gözaltındaki 1 şüphelinin ise işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

Haber Ara