Dolar

32,4781

Euro

34,9319

Altın

2.435,57

Bist

9.716,77

FETÖ'nün 'mahrem imamı'na 10 yıl hapis cezası

Gaziantep'te FETÖ'ye yönelik davada örgütün polis memurlarından sorumlu 'mahrem imamı' olduğu ortaya çıkan ve 'darbe oluyor direnmeyin' mesajı atan eski gümrük memuruna 10 yıl hapis cezası verildi

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-04-10 16:28:59

FETÖ'nün 'mahrem imamı'na 10 yıl hapis cezası
Gaziantep'te FETÖ'ye yönelik davada örgütün polis memurlarından sorumlu "mahrem imamı" olduğu ortaya çıkan ve "darbe oluyor direnmeyin" mesajı atan eski gümrük memuru 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık eski gümrük memuru Mehmet Matar ile avukatı katıldı.

Mahkeme Başkanı Melik Durmaz, sanığa ByLock programına 64 bin giriş yaptığının tespit edildiğini belirterek, savunmasını istedi.

Sanık Matar, atılı suçlamaları kabul etmeyerek, "Savcılıkta da emniyette de belirttiğim gibi ben kesinlikle ByLock kullanmadım, yüklemedim, indirmedim." dedi.

Başkan Durmaz'ın "FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'i tanır mısın?" sorusuna sanık Matar, "Herkesin tanıdığı kadar tanırım. Hakkında detaylı bilgiye sahip değilim, sempatim yoktur. Darbeden sonra teröristtir ancak darbeden önce tanımıyordum." şeklinde cevap verdi.

Etkin pişmanlık kapsamında tutuksuz yargılanan eski polis memuru S.A, duruşmada tanık olarak dinlendi.

Sanığı sohbet toplantılarından tanıdığını ve ismini "Ahmet" olarak bildiğini aktaran S.A, şöyle devam etti:

"Benim telefonumda ByLock programı yüklüydü. Ahmet bildiğim tutuklu sanık ile görüştük. Sonra 'ByLock'tan mesajlar iyi gelmiyor güncelleyelim' dedi. Güncellemeden sonra uygulamanın ekranı Tango'ya döndü. 2015 yılının bahar ayları olabilir. Ben sanıktan emir ve talimat almadım, dini konu dışında bir konu konuşulmadı ancak 15 Temmuz'da Ahmet'ten 'şu anda darbe oluyor direnmeyin, güvenlik güçlerine karşı gelmeyin, yardımcı olun' şeklinde Tango'dan darbe yanlısı bir mesaj geldi, ben de sildim."

Sanık Matar, tanığı tanımadığını ve iftira attığını öne sürdü.

Tanık F.A, tutuklu sanık Matar ile ailecek görüştüklerini belirterek, "Eşim tutuklandıktan sonra gece gelerek, eşimin ifadesinde neler söylediğini, kimin adını verdiğini sordu. Birkaç ay sonra tekrar geldi, tam çıkarken para verdi. Almak istemedim zorla verdi. Ben de aldım emniyete haber verip parayı iade ettim." dedi.

Duruşma Savcısı Cihat Öztürk, sanığın örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığını, örgütsel evlilik yaptığı yönünde tanık beyanı bulunduğunu, "sivil mahrem imam yapılanması"nda yer aldığını, polis memurlarından sorumlu olduğunu, örgütün çözülmesini engellemek adına çaba sarf ettiğini ve 15 Temmuz gecesi attığı mesajla örgütsel talimatı ilettiğini belirterek, sanığın cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti, sanığa "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 10 yıl hapis cezası vererek tutukluluğunun devamını kararlaştırdı.

Haber Ara