Dolar

32,4769

Euro

34,9075

Altın

2.432,09

Bist

9.790,05

FETÖ'nün kriptolu By Lock'unu bakın kim hazırlamış

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları'nın FETÖ taraflı davrandığı için durdurulduğunu açıkladı. Bakan Özlü, FETÖ'nün kriptolu haberleşme sistemi By Lock'un yazılımını da TÜBİTAK'taki FETÖ'cülerin yaptığını söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-08 10:58:19

FETÖ'nün kriptolu By Lock'unu bakın kim hazırlamış

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, TÜBİTAK'ın her yıl düzenlediği Bilim Olimpiyatları'nın durdurulduğunu açıkladı.

Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk olan Bakan Özlü, Bilim Olimpiyatları'nın FETÖ'nün 2015 yılı dahil ödülleri taraflı bir şekilde dağıtması nedeniyle durdurulduğunu açıkladı.

Bakan Özlü, FETÖ'nün kriptolu haberleşme sistemi By Lock'un yazılımını da TÜBİTAK'taki FETÖ'cülerin yaptığını söyledi.

BY LOCK'U TÜBİTAK'TAKİ FETÖCÜLER YAZMIŞ

FETÖ üyelerinin kriptolu haberleşme sistemi By Lock ile ilgili de konuşan Bilim Bakanı Özlü, "Meşhur kamuoyunda bilinen 'By Lock' var. O kriptolu bir yazılım, onun bile bizim işten çıkardığımız eski TÜBİTAK çalışanları, yani FETÖ yapılanmasına mensup kişiler tarafından geliştirilmiş olacağı yönünde kuvvetli tespitlerimiz var. Yaklaşık 215 bin kişinin haberleştiği bir ağ ve kriptolu bir yazılım bu. Bu yazılımı TÜBİTAK'ta çalışan malum yapıya mensup kişilerin geliştirdiği yönünde elimizde ciddi veriler var" dedi.

TÜBİTAK BURSLARI BUGÜN İTİBARİYLE TEKRAR AÇILIYOR

TÜBİTAK burslarıyla ilgili bir çalışma yaptıklarını anlatan Bakan Faruk Özlü: "TÜBİTAK burslarıyla ilgili malum yapıyla (FETÖ) ilgili tespit noktasında çalışma yaptık. TÜBİTAK burslarında birtakım kesintiler olmuştur, bunları tekrar değerlendirip, inceledik. Bugün itibarıyla bursların tekrar açılması söz konusudur."

TÜBİTAK BİLİM OLİMPİYATLARI İPTAL EDİLDİ

TÜBİTAK'ın düzenlediği Bilim Olimpiyatları'nın iptal edildiğini açıklayan Bakan Özlü şöyle konuştu: "Bilim olimpiyatları yapılıyordu. 2011 yılında bu bilim olimpiyatlarında toplam verilen 92 madalyanın 73'ü bu kapatılan liselere (FETÖ bağlantılı) mensup öğrencilere verilmiş. Bu kadar bir taraflılık akla sığacak bir şey değil. 2015 yılında da 114 madalyanın 54'ü veriliyor. Bu olimpiyatları durdurduk."

BÜYÜME HEDEFİMİZ 4.5 İDİ AMA DÜŞTÜ BU DA NORMAL!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, sanayi üretimi verileriyle ilgili olarak da, "Bizim bu sene toptan büyüme hedefimiz yüzde 4,5 idi. Yaşanan olumsuz gelişmeler oldu. Bu düşüş aslında normal. Olumsuz siyasi gelişmeler olduğu bir ülkede bu tip düşmelerin olması doğal. Bütün bunlara rağmen sanayi sektörü en az etkilenmiştir diyebiliriz" dedi.

Haber Ara