Dolar

32,3272

Euro

35,0896

Altın

2.298,91

Bist

9.053,67

FETÖ'nün kaymakam imamı anlattı: O mağazaya girmemiz yasaktı

Tokat'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün mülkiye yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in, örgüt üyesi kaymakamların çocuklarına isim verdiği ortaya çıktı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-13 11:16:02

FETÖ'nün kaymakam imamı anlattı: O mağazaya girmemiz yasaktı

Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ile İl  Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesinin soruşturması  kapsamında gözaltına alınan ve etkin pişmanlıktan yararlanarak itirafçı olan  örgütün "100. ve 102. dönem kaymakamları imamı" Y.A, FETÖ'nün kaymakamlık  yapılanmasını anlattı.

 
Aralarında daha önce meslekten ihraç edilen, açığa alınan ve görevdeki  kaymakamların da olduğu çok sayıda mülki idare amirinin ifadesinin alındığı, kimi  şüphelilerin tutuklandığı, kimilerinin ise adli kontrol şartıyla serbest  bırakıldığı soruşturma kapsamında ifade veren Y.A, örgüte ilişkin detayları  ortaya koydu.

Y.A, ifadesinde, FETÖ'nün kaymakam adaylarına yönelik çalışmasını  şöyle aktardı:

"Örgütün kaymakamlık evlerinde 4 veya 5 kişi kalıyordu. Bu evlerden  sorumlu olanlar kod adı kullanıyordu. Evlerde kalan kaymakam adaylarına  sadakatlerine göre sorular ya yüzde 80 veya yüzde 60 oranında verilirdi. Sınavdan  önceki gece abiler eve gelir, Fetih Suresi okuturdu. Daha sonra 'Bu zamana kadar  bu makamlar dinsizler ve komünistlerin elindeydi. Sizin gibi devletini sevenlerin  bu makamlarda bulunması gerekir.' diye konuşurlardı. Daha sonra ise abiler  tarafından sorular verilirdi ve adaylar 1-2 saat bu sorulara çalıştırılırdı.

Sabah da kalkıp kaymakam adayları sınava giderdi."

Kaymakamlık sınavında yeterli puan alanların yurt veya pansiyonlarda  toplandığını belirten Y.A, ifadesinde şu bilgileri verdi:

"Kaymakamlar imamı ve abiler 5 veya 6 kişiyi topluyorlar. Kimin kimle  kalacağını imam belirliyordu. Daha sonra bunlara kaymakamlık mülakatı soruları  verilirdi. Kaymakam adaylarına seçecekleri yabancı dilleri bile imamlar  belirliyorlardı. Fetullah Gülen, ByLock'tan kaymakam çocuklarına verilecek  isimleri gönderiyordu. Kaymakamlar, bu isimleri çocuklarına veriyorlardı.

Kaymakamlar çocuklarını, örgütün okullarına ve dershanelerine  göndermezlerdi. Bank Asya'ya para yatırmazlardı. Kaymakamların NT mağazalarına  girmeleri de yasaktı."

 

Haber Ara