Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

FETÖ'nün kapatılacak olan şirketlerinin sayısı açıklandı

OHAL kapsamında FETÖ ile ilişkili olduğu tespit edilen şirketlerin kapatılacağı açıklandı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-10 15:16:49

FETÖ'nün kapatılacak olan şirketlerinin sayısı açıklandı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 15 Temmuz'da darbe grişiminde bulunan Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) destek veren şirketlerin üzerine gitmeye devam edeceklerini söyledi.

Tüfenkci "FETÖ'nün sahip olduğu yaklaşık 250 civarında şirket var. Bunların tamamı kapatılacak. Örgüte finans sağlayan, para aktaran, kara paralarını ve himmet paralarını aklayan çekirdek şirketler var. Bunların üzerine elbette gideceğiz." dedi.

Ayrıca Tüfenkci, Rusya ve İran ile de ticari ilişkilerde istenilen düzeye de geleceklerini söylerken Türkiye ve Rusya yakınlaşmasının Batı'yı tedirgin ettiğine yönelik bazı görüşlerin oluştuğunu ifade eden Tüfenkci, söz konusu görüşlerin iyi niyetli olmadığını düşündüğünü dile getirdi.

Bu yakınlaşmanın olumlu sonuçlar doğuracağına işaret eden Tüfenkci, 'AB'nin değerini Türkiye olarak biliyoruz. AB eğer kendi değerlerine sahip çıkan bir ülkeyi takdir ederse, bu ülkenin siyasi istikrarını önemserse, bu noktada Rusya-Türkiye yakınlaşmasının tehlike olmadığını kendileri fark ederler diye düşünüyorum' şeklinde konuştu.

Haber Ara