Dolar

32,5244

Euro

34,9814

Altın

2.431,49

Bist

9.806,23

FETÖ'nün 'ihraç' kumpası! 'YAŞ’ta adın geçiyor...'

FETÖ, kendi üyesi ya da örgüte yakın gördüğü askerleri darbe girişimine sorgusuz sualsiz katılmalarını sağlamak için “YAŞ toplantısında TSK’dan ihraç edeceksiniz” mesajıyla korkuttuğu belirlendi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-06 10:44:23

FETÖ'nün 'ihraç' kumpası! 'YAŞ’ta adın geçiyor...'

Karar'dan Erol Metin'in haberine göre Ankara Mamak'taki 4. Kolordu Komutanlığı ve 28. Mekaniza Piyade Tugay Komutanlığı'nın 15 Temmuz'daki faaliyetlerine yönelik yürütülen soruşturma, önemli ayrıntıları gün yüzüne çıkardı.

FETÖ, kendi üyesi ya da örgüte yakın gördüğü askerleri darbe girişimine sorgusuz sualsiz katılmalarını sağlamak için “YAŞ toplantısında TSK'dan ihraç edeceksiniz” mesajıyla korkuttuğu belirlendi.

Bu çarpıcı ayrıntı darbeye girişimi suçlamasıyal tutuklanan dönemin 4. Kolordu Kurmay Başkanı Albay Fatih Yücekan'ın savcılık sorgusunda ortaya çıktı.

Yücekan önceden Personel Temin Merkez Komutanlığı'nda birlikte görev yaptığı eski Albay Cüneyt Sürücü'nün darbeden birgün önce akşam saatlerinde kendisini arayarak “Yarın görüşelim” dediğini, Kayseri'ye gideceğini söylemesi üzerine de Sürücü'nün “Komutanım mesaiye erken geliyoruz. Bir görüşelim” karşılığını verdiğini anlattı.

Yücekan, 15 Temmuz sabahı saat 07:30 civarında Sürücü'nün odasında beklerken sonradan gelen firari eski Tuğgeneral Ali Kalyoncu'yla konuşmaya başladıklarını belirterek “Kalyoncu bana hitaben, Yüksek Askeri Şura'da görüşülecek bir liste var. Bu listede senin de adın geçiyor. Büyük ihtimalle ihraç olacaksın” dediğini söyledi. Yücekan, kendisine “YAŞ'ta seni ihraç edecekler” diyen darbeci general Kalyoncu'ya “Bekleyip göreceğiz” cevabını verdiğini savundu.

 

Haber Ara