Dolar

32,5536

Euro

34,8931

Altın

2.434,10

Bist

9.645,02

FETÖ'nün 'ekran yüzü' ilahiyatçı da kayıplara karıştı

Darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü'nde yakalanan ilahiyatçı akademisyenin üniversitedeki hocası da kayıplara karıştı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-03 16:59:48

FETÖ'nün 'ekran yüzü' ilahiyatçı da kayıplara karıştı

Darbe girişimi sırasında Akıncı Hava Üssü'nde yakalanıp adliyeye sevk edildikten sonra serbest bırakılan "Hava Kuvvetleri İmamı" Adil Öksüz'ün hocası olduğu belirtilen FETÖ televizyonlarında dini sohbetler yapan Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Davut Aydüz de darbe girişimi sonrası kayıplara karıştı. Polis her yerde Davut Aydüz'ü arıyor.

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde görevli Yrd. Doç.Dr. Adil Öksüz, Akıncı Hava Üssü'nde yakalandı. Adliyeye sevk edildikten sonra serbest bırakılan Öksüz kayıplara karıştı. FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Sakarya Üniversitesi'nden 8'i İlahiyat Fakültesi'nde olmak üzere 10 akademisyen ve 1 memur açığa alındı. 9 kişi adliyeye sevk edilirken bazıları serbest kaldı, bazıları da adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Soruşturma kapsamında 2 kişi ise aranıyor.

TÜM ADRESLER ARAŞTIRILIYOR

Soruşturma kapsamında arananlardan, Gülen Cemaatine ait televizyonlarda dini sohbetler yapan Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Davut Aydüz, polis ekiplerinin yaptığı tüm aramalara rağmen bulunamadı. Sahte bir kimlikle yurt dışına kaçma ihtimali de değerlendirilen Prof. Dr. Aydüz'ün gidebileceği tüm adresler araştırılıyor.

Fethullah Gülen'e bağlı önde gelen 4 ilahiyat hocasından biri olduğu belirtilen Aydüz'ün, Akıncı Hava Üssü'nde yakalanıp serbest bırakılan Adil Öksüz'ün de hocası olduğu öğrenildi.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, bu yapının 1993-1995 yıllarında İlahiyat Fakültesi'nde örgütlendiğini, kendi döneminde yapının fakültedeki yönetim görevlerinden uzaklaştırıldığını ifade etti.

Haber Ara