Dolar

32,3655

Euro

34,9616

Altın

2.325,42

Bist

9.079,97

FETÖ'nün Düzce Adliye yapılanmasına yönelik yargılama başladı

Düzce 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlayan davada, eski Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Yiğit ile birlikte toplam 48 sanık silahlı terör örgütü üyesi olmak suçundan yargılanıyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-14 16:41:30

FETÖ'nün Düzce Adliye yapılanmasına yönelik yargılama başladı
Düzce 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlayan davada, eski Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Yiğit ile birlikte toplam 48 sanık silahlı terör örgütü üyesi olmak suçundan yargılanıyor.

FETÖ'nün Düzce Adliyesi'ndeki katip, mübaşir ve gardiyandan oluşan personel yapılanmasıyla ilgili dava başladı. Düzce eski Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Yiğit ile birlikte toplan 48 sanıklı davanın Düzce Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmasında, sanıkların kimlik tespiti yapıldı ve ilk savunmalara geçildi.

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, FETÖ ile ilgili şu hususlar vurgulanıyor:

"Örgüte/cemaate zarar gelmemesi için yalan söylemek, iftira etmek, hırsızlık yapmak, suç işlemek, dinen haram sayılan içki, kumar, fuhuş gibi günahları işlemek mubahtır. Onun verdiği emre göre "gerekirse Allah'ı bile inkar etmek (haşa)" mümkündür. Kısaca örgütün işlediği her günah veya kusurun, ayıbın, suçun kılıfına tedbir denilmektedir. Fethullahçı Terör örgütü, sis bulutu arkasında gizlidir. Bütün örgüt yöneticileri ve üyeleri, her konuda mütemadiyen tedbir uygular. Örgütün üye sayısı, amacı, ekonomik kaynakları milletten ve devletten gizlidir. Örgütün bütün işlemleri gizli yürütülür. Örgüt lideri, genel olarak emirlerini gizli verir. Örgütün nihai maksadı gizlidir. Örgüt üyeleri, istihbarat ve kişilerin mahrem bilgilerini toplamayı severler. Bu teşkilat gizli yaşamak her zaman korkmak, doğruyu söylememek, gerçeği inkar etmek üzerine kuruludur. FETÖ, gizli, sinsi, kaypak, doğrusu olmayan, hakikati gizleyen bir grup insan topluluğudur. Zeki öğrenci bulmak için örgüt, sınıf arkadaşı veya okulda okuyan kendi mensubu bir öğrenciden bilgi toplar. Öğrencinin bütün ailevi, geçmişi, özellikleri, her şeyi fişlenir. Kişinin sevdiği sevmediği, mutlu olup olmaması gibi bütün özellikleri üzerinde çalışma yapılır. Öncelikle örgüte kazandırılacak kişinin özellikleri çıkarılır ve örgüt sorumlu abisi onunla irtibat kurar. Sonra öğrenci eve getirilir, eğitimine başlanır. İrtibat genellikle, eve sohbete davet, ders çalıştırma, bir sorununu çözme gibi yöntemlerle kurulur. Bu ilk ilişkiden sonra, tedricen kazandırılacak kişiyle ilgilenme metotları uygulanır. Kurban çoğu kez böyle bir örgütle irtibat kurduğunun farkına varamaz. Üzerinde çalışılan kurban, belli bir kıvama geldikten sonra adım adım örgütün hararetli bir militanı haline getirilir. Çocuk yaştaki kişiler, 8-12. Sınıf öğrencileri ders çalıştırma ve sınava özel olarak hazırlama vaadiyle eve alıştırılır. Kazandırılacak kişiye ders çalıştırılır, pikniğe götürülür, yemek ikram edilir, bir sorunu çözülür, spor müsabakasına alıştırılır, eve götürülüp alıştırılarak cemaate kazandırılır. Örgüt kişileri kazanabilmek için oldukça kibar, nazik bir üslup kullanır. Muhatabı etkilemek için önce kişiyle ilgili bilgiler toplar ve ona önemli bir şahsiyet muamelesi yapar. Sohbet, kişinin durumuna göre zevk alıp etkileneceği konuda olur. FETÖ'nün de hedef aldığı devleti, siyasal iktidarı ve kişileri beğenmeyen düşman gören savaşan bu kesimler müşterek amaç için güç birliğine gitmektedir. Örgüt, güç ve çevre edinmek için yurt dışı gezileri, açılımlar, olimpiyatlar gibi organizasyonlar yapıp bu sayede hem güç gösterisi yapmış örgüte destek verenlerin gururları okşanmış, örgüte karşı olan kesimlere ise bu güç gösterileri ile korku salmıştır."

48 şüpheli hakkında silahlı terör örgütü üyesi olmak suçundan 5 ile 10 yıl arası hapis cezası istemiyle dava açıldı.
VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara